Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

19

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τέμπη τρένα – δυστύχημα: Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη τρένα – δυστύχημα: Εισαγγελική παρέμβαση για τη φονική σύγκρουση

Τέμπη τρένα - δυστύχημα: Έχει ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Και από την κυβέρνηση έγινε γνωστό πως θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες αρχές, έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δυο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι στους 36 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ νοσηλεύονται 66 τραυματίες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Σε ποια σημεία του τρένου επικεντρώνονται οι έρευνες

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού επικεντρώνεται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Οι επιχειρήσεις έρευνας για απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο και ψάχνουν κάθε σπιθαμή. Οι έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι συνεχίζεται. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις