Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αναγνώριση θυμάτων – Τέμπη: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA
ΕΛΛΑΔΑ

Αναγνώριση θυμάτων – Τέμπη: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA

Αναγνώριση θυμάτων - Τέμπη: Δύσκολο το έργο των ιατροδικαστών

Τουλάχιστον 42 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, αν και ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών.

Τα δείγματα DNA εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα. Οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν από την αρχή τη λύση της διά ζώσης αναγνώρισης των σορών, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής υγείας των συγγενών. Αυτός είναι ο λόγος που η διασταύρωση των στοιχείων των θυμάτων θα γίνει μέσω γενετικού υλικού.

Κάποιοι δεν θα βρεθούν ποτέ

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι κάποιες σοροί δεν θα αναγνωριστούν ποτέ, λόγω εξαΰλωσης. Ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 55, ενώ τα αίτια θανάτων ήταν κυρίως απανθρακώσεις, ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερικές αιμορραγίες. Ωστόσο, τα αίτια των θανάτων όσων ήταν στο βαγόνι – καφετέρια ήταν ακαθόριστα, όπως ανέφερε η ιατροδικαστής στη Λάρισα.

Τραγικές στιγμές στα νοσοκομεία

Οι εικόνες στα νοσοκομεία είναι τραγικές, με τους συγγενείς να περιμένουν ώρες ατελείωτες μέχρι να λάβουν μια απάντηση. Γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους ανάμεσα στους νεκρούς. Οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η αναγνώριση των νεκρών θα πάρει χρόνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις