Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Τέμπη: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Τέμπη: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός

Νεκροί Τέμπη: Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Όσο περνούν οι ώρες αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την σύγκρουση των τρένων είναι πλέον 46. Μιλώντας στην ΕΡΤ για τους νεκρούς που ανασύρονται, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως οι διασώστες βλέπουν πως στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος είπε: «Δυστυχώς τα άτομα αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση, διότι λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης που έχει συμβεί τα σώματα είναι σε άσχημη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει δύο σορούς σε σάκους. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ουσιαστικά λόγω του φορτίου της σύγκρουσης που υπέστησαν, δυστυχώς είναι σε άσχημη κατάσταση. Για κάποιο λόγο εμφανίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο σε αυτό το χώρο, ίσως να είναι οι ηλεκτρικές συσκευές, ίσως να είναι κάποια άλλη συσκευή».

Εφαρμόζεται πρωτόκολλο μαζικής καταστροφής

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο που ακολουθείται για τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων έδωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή. Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Λεονταρή εξήγησε ότι τηρείται απαρέγκλιτα ένα πρωτόκολλο στις μαζικές καταστροφές, το οποίο χειρίζεται τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., που έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης μέσω DNA.

Η κα Λεονταρή είπε: «Το DNA, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, θα τελειώσει μέχρι το μεσημέρι. Έτσι, η ιατροδικαστική υπηρεσία θα μπορέσει να εκδώσει πιστοποιητικά θανάτου και να αποδοθούν οι σοροί. Αυτό είναι το έργο της υπηρεσία μέχρι σήμερα. Όλα θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι η ταυτοποίηση να γίνει μέσω της μεθόδου DNA. Είναι θέμα πρωτοκόλλου χειρισμού μαζικών καταστροφών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις