Τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη το 2ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη το 2ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Στόχος η συμπερίληψη συνέδρων και η διεύρυνση της θεματολογίας, προκειμένου να καλυφθούν οι πλέον καινοτόμες εξελίξεις στα πεδία της Ιατρικής και της Βιοϊατρικής

06.03.2023 | 15:31

Οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη διεξαγωγή του 2ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου και του Aristotle Medical Forum 2023, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 6 έως και 8 Οκτωβρίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη και του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκου Αναστασιάδη. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν το χρονοδιάγραμμα των διαδικτυακών συναντήσεων των οργανωτικών επιτροπών, πρακτικές πτυχές του Συνεδρίου, καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης της θεματολογίας, με στόχο την κάλυψη των πλέον καινοτόμων εξελίξεων στα πεδία της Ιατρικής και της Βιοϊατρικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Επίσης, υπογραμμίζεται πως δεδομένης της πρωτοφανούς απήχησης του 1ου Παγκόσμιου Πανομογενειακού Ιατρικού Συνεδρίου και του Aristotle Medical Forum 2022 (Θεσσαλονίκη, 15-17.07.2022), οι Γ. Χρυσουλάκης και Κ. Αναστασιάδης συμφώνησαν ως προς τις ενέργειες που θα εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή ομογενών γιατρών και βιοεπιστημόνων από κάθε ήπειρο, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση και συμπερίληψη σε επίπεδο συνέδρων. Η εν λόγω συνεδριακή διοργάνωση, η οποία ήδη από την πρώτη διεξαγωγή της δύναται να θεωρείται θεσμός αναφοράς τόσο στον χώρο της Υγείας όσο και στον κόσμο της Ομογένειας, αποτέλεσε εφαλτήριο για την ανάδυση εξαιρετικών πρωτοβουλιών και τη σύναψη συνεργασιών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, τονίζεται πως η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, «εκκινώντας από την ενθουσιώδη ανταπόκριση των συμμετεχόντων και τη συνολικότερη επιτυχία του Συνεδρίου, συνεχίζουν και φέτος να επενδύουν με προσήλωση στη δημιουργία και στην ενίσχυση δικτύων με διαπρεπείς επιστήμονες ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο, καθιστώντας παράλληλα τη Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο της Ομογένειας».

Exit mobile version