Τροχαία στην Κρήτη: Πατέρας δεν άντεξε τον θάνατο του γιου του και αυτοκτόνησε

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία στην Κρήτη: Πατέρας δεν άντεξε τον θάνατο του γιου του και αυτοκτόνησε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τροχαία στην Κρήτη: Ο γιος του 65χρονου στην Κρήτη είχε σκοτωθεί το 2017 και πλησίαζε η εκδίκαση της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

18.03.2023 | 11:19

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης από τον θάνατο ενός 65χρονου, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με το creta24, ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα. Τον εντόπισε αιμόφυρτο η σύζυγός του, η οποία κάλεσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικογενειακή τραγωδία αφού όπως φαίνεται ο 65χρονος δεν άντεξε τον χαμό του γιου του σε τροχαίο και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Κατά τις ίδιες πηγές, το παιδί είχε σκοτωθεί το 2017 και πλησίαζε η εκδίκαση της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

Πώς όμως η οικογενειακή αυτή τραγωδία αναδεικνύει τις βαθύτερες πληγές της Κρήτης; Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, μίλησαν στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης CRETA και την Αντιγόνη Ανδρεάκη για τα δύο φαινόμενα-μάστιγα για το νησί, τις αυτοκτονίες και τα τροχαία. Όπως σημείωσε ο κ. Λιονάκης το ποσοστό των νέων ανθρώπων που “χάνονται” στην άσφαλτο είναι εξαιρετικά μεγάλο. Σύμφωνα με έρευνα το 7% του πληθυσμού είναι ηλικίας 19-24 ετών και το 19% των θανάτων από τροχαία, 1 στους 5 δηλαδή, αφορά αυτές τις ηλικίες.

Οι παράπλευρες απώλειες

“Το τροχαίο είναι ένα συμβάν η τραγικότητα του οποίου είναι πολύ μεγάλη εξαιτίας του αιφνίδιου του θέματος”, σημείωσε ο κ. Λιονάκης τονίζοντας πως τα θανατηφόρα τροχαία έχουν σημαντικές παράπλευρες απώλειες, που δεν είναι άλλες από τον αβάσταχτο πόνο των οικογενειών, ο οποίος δεν οφείλεται μόνο στο τραγικό γεγονός του χαμού ενός μέλους της αλλά και στον αργό τρόπο με τον οποίο κινείται η δικαιοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις παρατείνοντας την περίοδο που πενθούν βαθιά.

Ο κ. Λιονάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι γνώστης υπόθεσης θανατηφόρου τροχαίου, για το οποίο η δικαστική διαδικασία κράτησε 13 χρόνια! Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία έρευνας για τις αρχές της περασμένης δεκαετίας το 78% των οικογενειών των θυμάτων δεν ήταν ικανοποιημένο από τις δικαστικές αποφάσεις. “Οι οικογένειες διαλύονται. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά, συνύπαρξης, παρουσιάζονται ενοχικά φαινόμενα. Έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά βίαιη κατάσταση μέσα σε μια οικογένεια αλλά και γενικά την κοινωνία την οποία δεν επιλύουμε με τον τρόπο που θα έπρεπε”, ανέφερε.

Exit mobile version