Η κρεατόσουπα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την ελληνική ύπαιθρο που μας προσφέρει πάντα μια αίσθηση θαλπωρής και ανακούφισης -ένα κόμφορτ πιάτο κατά τη σύγχρονη απόδοση.
Είναι μία συνταγή λιτή και απλή με «ταπεινά» υλικά και το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε είναι να βράσετε το κρέας σας αργά για να αποδώσει το μέγιστο της γεύσης του. Το μυστικό επιτυχίας για την νόστιμη σούπα είναι να επιλέξτε κρέας από ποντίκι ή ουρά, καθώς είναι τα κομμάτια του ζώου που δίνουν στο φαγητό την πιο πλούσια γεύση. Επίσης, ένα εξαιρετικό μαγειρικό τρικ είναι να προσθέσετε λίγα κόκκαλα μοσχαριού στην κατσαρόλα καθώς πέραν από εξαιρετική γεύση περιέχουν κολλαγόνο και θα δώσουν μια πιο πυκνή υφή στη σούπα σας.
Υλικά
2 λίτρα νερό
1 κιλό μοσχάρι
3 πατάτες κομμένες χοντρές
2 καρότα κομμένα χοντρά
3 κλωναράκια σέλινο
4 κρεμμύδια ολόκληρα μικρά
20-30 ντοματίνια η δυο ντομάτες χοντροκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
1κ.γ Κουρκουμάς
50γρ ελαιόλαδο
100γρ ζυμαρικό η ρύζι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κομμάτι του κρέατος.
Κόβουμε μερίδες και το βάζουμε με το νερό να βράσει για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μπορεί να τρυπηθεί με το πιρούνι.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μετα το σαράντα λεπτό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε περίπου για μια ώρα.
Όταν είναι έτοιμα λαχανικά και κρέας σουρώνουμε το ζουμί και ρίχνουμε το ζυμαρικό μέσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Όταν είναι έτοιμη η σούπα σερβίρουμε.
Tips:
Προσθέστε το σέλινο προς το τέλος για να κρατήσει τα αρώματα του έντονα.
Βάλτε στη σούπα κλαδάκια μουριάς για γρήγορο βράσιμο του κρέατος (όπως κάνουμε και για τα όσπρια).