Αν σας αρέσουν τα γλυκά αλλά προτιμάτε κάτι πιο υγιεινό χωρίς ζάχαρη ή γαλακτοκομικά, η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, θα γίνει από τις αγαπημένες σας. Είναι ιδανική για όσους νηστεύουν, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά θέλουν κι ένα γλυκάκι για τη λιγούρα και φυσικά για τα παιδιά τα οποία μπορούν να το φάνε χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με κακές θερμίδες. Mέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμο το γλυκό. Θα χρειαστεί να περιμένετε 3 περίπου ώρες για να σφίξει στο ψυγείο. Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με τα παιδιά καθώς έχει μηδέν βαθμό δυσκολίας.
Πηγή: Schnelle Rezepte
Προετοιμασία: 10′
Eκτέλεση: 3′
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
30 γρ. κακάο
300 γρ. βρόμη
κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
Βήματα
Στο multi αλέστε τις δύο ώριμες μπανάνες με το κακάο και την κανέλα (προαιρετικά)
Μόλις γίνει το μείγμα λείο, το προσθέτετε στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύετε ώστε να δέσουν τα υλικά (θα χρειαστεί καλό ανακάτεμα).
Σε μια φόρμα (αποσπώμενη κατά προτίμηση) στην οποία έχει βάλει λαδόκολα, ρίχνετε το μισό μείγμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια κόβετε σε ροδέλες την τρίτη μπανάνα και τις τοποθετείτε στη σειρά πάνω από το μείγμα.
Σκεπάζετε τις ροδέλες μπανάνες με το υπόλοιπο μείγμα που έχετε κρατήσει. Το στρώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό αμέσως ή να χτυπήσετε στο multi μια ώριμη μπανάνα με κακάο, να περιχύσετε το γλυκό και να το πασπαλίσετε με ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλετε.