Πολλοί είναι αυτοί που σχεδιάζουν να νηστέψουν μέχρι το Πάσχα. Αλλά τι επιτρέπεται να καταναλώσει κανείς κατά τη διάρκεια της νηστείας και τι όχι; Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι.
Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:
Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
Τα οστρακοειδή (κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές)
Φρούτα και χυμοί
Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
Λαχανικά
Ξηροί Καρποί
Ζυμαρικά
Ψωμί
Ελιές
Σόγια
Ταχίνι
Μέλι
Μανιτάρια
Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά.