Κέικ μανταρίνι εύκολο: Μία απλή συνταγή για κέικ θα φανεί πάντοτε χρήσιμη.
Ένα λαχταριστό κέικ είναι πάντα καλή επιλογή για πρωινό, ένα νόστιμο συνοδευτικό για τον καφέ μας ή ένα σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φυσικά, όπως κάθε τι χειροποίητο, έτσι και το κέικ έχει πιο γλυκιά γεύση όταν είναι σπιτικό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη. Στο διαδίκτυο υπάρχει μια τέλεια συνταγή για δροσερό κέικ μανταρινιού και είναι σίγουρο πως με το που το δοκιμάσετε δε θα μπορείτε να ξεχάσετε την υπέροχη του γεύση.
Συνταγή για κέικ μανταρίνι, τα υλικά
350 γρ. μανταρίνια, πλυμένα, με τη φλούδα τους
150 γρ. ζάχαρη
5 αβγά, χτυπημένα ελαφρώς με ένα σύρμα
200 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. βανίλια σε σκόνη
λίγο βούτυρο λιωμένο και λίγο αλεύρι, για το ταψάκι
Για το σιρόπι
60 γρ. ζάχαρη
χυμός από 2 μανταρίνια
χυμός από 1 λεμόνι
Συνταγή για κέικ μανταρίνι
Βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα, με νερό που να τα σκεπάζει κατά δύο δάχτυλα, και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 30-45 λεπτά – ελέγχουμε τακτικά με ένα πιρούνι και, αν αυτό τα τρυπά με ευκολία, τότε είναι έτοιμα.
Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μια επιφάνεια κοπής ή σε ένα μπολ.
Αφαιρούμε κουκούτσια και τις χοντρές ίνες, αλλά όχι τις φλούδες. Πολτοποιούμε τα μανταρίνια μαζί με τις φλούδες τους στον πολυκόφτη, ρίχνοντας μαζί και τον χυμό που έβγαλαν όταν τα κόψαμε.
Αδειάζουμε τον πολτό σε μεγάλο μπολ και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία ρίχνουμε με τη σειρά: ζάχαρη, αβγά, αμυγδαλόσκονη, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το με ένα μαχαίρι – θα πρέπει να βγαίνει καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι λίγο πριν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με τους χυμούς για 4 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που το σιρόπι θα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το εξίσου ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.