Τι να κάνω το αρνί που περίσσεψε – Άκης: Θεϊκά πιτάκια
Το Πάσχα πέρασε, το πασχαλινό τραπέζι… τιμήθηκε δεόντως αλλά παρά την φιλότιμη προσπάθεια, πάλι περίσσεψε αρνάκι. Και ο “πονοκέφαλος” κάθε νοικοκυράς είναι κάθε χρόνο ίδιος. Τι θα το κάνουμε; Ποτέ στην ελληνική κουζίνα δεν έχουμε σπατάλη φαγητού αφού έχουμε μάθει να αξιοποιούμε τα πάντα δημιουργώντας μια νέα συνταγή. Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά θα αξιοποιήσουμε το αρνάκι φτιάχνοντας νέα φαγητά, πεντανόστιμα.
Τι να κάνω το αρνί που περίσσεψε; Να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα, πεντανόστιμα πιτάκια που χρειάζονται μόνο 15 λεπτά πριν καταλήξουν στον ουρανίσκο μας. Ψάξαμε όλες τις συνταγές του φοβερού Άκη και διαλέξαμε αυτή που μας άρεσε περισσότερο (και τη βρήκαμε και πιο εύκολη!).
Συστατικά
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 κ.σ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. αρνί, ψημένο ή όποιο κρέας έχει περισσέψει
250 γρ. κέτσαπ
250 γρ. mix τυριών
2 κ.σ. μαϊντανό
Για τη σύνθεση
1020 γρ. πίτες χορταρικών
260 γρ. μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε το αρνί ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις πίτες στη μέση και μοιράζουμε τα 200 γρ. από το τυρί.
Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε χωνάκι.
Μεταφέρουμε τα μισά χωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε έναν κύκλο με κενό στο κέντρο τους.
Πασπαλίζουμε με 30 γρ. τυρί και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωνάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που το έχουμε κάνει μπάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα μπολ με το γιαούρτι. Απλώνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.