Στην πρώτη της ανάρτηση μετά την καταγγελία κακοποίησης εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησε η Ελένη Χρονοπούλου. Η Ελένη Χρονοπούλου, σπάει την επί τριετία σιωπή της και εξηγεί τα γεγονότα. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εξηγεί ότι κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2020 για βιασμό και σωματική βλάβη. Μάλιστα σημειώνει πως «ηΗ καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης».
Επισημαίνει δε πως «η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας» ενώ πετά καρφιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων». Τέλος, η Ελένη Χρονοπούλου, υπογραμμίζει ότι «δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» για να καταλήξει: «Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».
Η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου
Στην ανάρτησή της αναφέρει:
Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης. Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.
Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων. Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.
Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται.
Ελένη Χρονοπούλου: Έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Νωρίτερα, σύμφωνα με το Mega, το θύμα της κακοποίησης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε μεταβεί τραυματισμένη σε φαρμακείο προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες μετά την κακοποίηση. Εκεί, την προέτρεψαν να σπεύσει σε ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία κατέγραψε την κακοποίηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελένη Χρονοπούλου έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις σε άλλα σημεία του σώματός της, όπως καταγράφηκε. Η κυρία Χρονοπούλου προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία μετά τη συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, γεγονός που θεωρήθηκε «υποκριτικό».
Σημειώνεται ότι εξαρχής στελέχη της Χ. Τρικούπη, μιλώντας στο iefimerida.gr, έκαναν λόγο για «ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι απλώς μια καταγγελία για παρενόχληση» και εξαπέλυαν μύδρους κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία χρέωναν τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου.
Λίγο αργότερα σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωνε:
«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνον ο ίδιος. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν ”υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.
Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα, μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον». Η υπόθεση Γεωργούλη έφερε αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό, ενώ προκάλεσε και κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου.
Οι σκέψεις για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με την Ελένη Χρονοπούλου για να της συμπαρασταθεί και να δουν τα επόμενα βήματα. H Eλένη Χρονοπούλου προοριζόταν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δη στη δεύτερη εκλόγιμη θέση ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού. Τώρα οι αποφάσεις ζυγίζονται, αφενός γιατί δεν είναι ακόμη γνωστό αν η ίδια το θέλει πλέον, αφετέρου γιατί η αποδοχή μιας τέτοιας θέσης θα σημαίνει αυτόματα ότι θα πρέπει να εκτεθεί στα ΜΜΕ και να μιλήσει (σχεδόν μονοθεματικά σε πρώτη φάση) για την υπόθεση της κακοποίησής της.
Ωστόσο, η τελευταία αναφορά στην ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου ότι «στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση» μάλλον υποδηλώνει ότι η θέση στο Επικρατείας παραμένει επιλογή για την ίδια.