Σκηνές από ταινία δράσης στην Καλλιθέα – Ρομά επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό

ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές από ταινία δράσης στην Καλλιθέα – Ρομά επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

22.04.2023 | 18:14

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών αντιμετωπίζει οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος, αφού δεν υπάκουσε σε σήμα τους να σταματήσει για έλεγχο, στη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, επιχείρησε με ταχύτητα να εμβολίσει το περιπολικό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ενστόλων, οι οποίοι απέφυγαν τα χειρότερα, κάνοντας ελιγμό για να αποφύγουν σφοδρή σύγκρουση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι σκηνές της  κινηματογραφικής καταδίωξης, ξετυλίχθηκαν πρωινές ώρες, στο καθοδικό ρεύμα της Λεωφόρου Συγγρού, στο ύψους του Ωνασείου Νοσοκομείου. Εκεί οι αστυνομικοί του περιπολικού της Αμεσης Δράσης εντόπισαν το όχημα των τεσσάρων Ρομά, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, είχαν μπει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, παριστάνοντας τους συντηρητές του ασανσέρ! Μοναδικός τους σκοπός να μπουν στην οικία, εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες, να τους απασχολήσουν και έχοντας το «ελεύθερο» να προχωρήσουν στις «εργασίες» να ερευνήσουν και να αφαιρέσουν ό,τι θα έβρισκαν.

Γεγονός είναι ότι βρήκαν μία τσάντα γεμάτη με faux-bijoux και κοσμήματα και την άρπαξαν. Φεύγοντας, επιβιβάστηκαν και οι τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο για να διαφύγουν από την περιοχή. Ωστόσο, ένας περίοικος αντελήφθη τι περίπου είχε συμβεί και ενημέρωσε την Αμεση Δράση για τη μάρκα, το χρώμα και τον τύπο του οχήματος των δραστών της κλοπής. Αφού επιχείρησαν να εμβολίσουν το περιπολικό, έφθασαν με τρομερή ταχύτητα στη γέφυρα Εσπλανάδα, στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Εκεί ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που βγήκε από το οδόστρωμα και ακινητοποιήθηκε.

Πήδηξαν από ύψος

Οι δύο από τους Ρομά, πήδηξαν από μεγάλο ύψους να διαφύγουν αλλά πέφτοντας τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι άλλοι δύο κατάφεραν μέσα στο πανδαιμόνιο να διαφύγουν και έχει ξεκινήσει η αναζήτησή τους καθώς ο οδηγός του οχήματος βαρύνεται και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η Αστυνομία στην ενημέρωσή της αναφέρει για το συμβάν ότι συνελήφθησαν οι δύο  Ρομά για απείθεια και διακεκριμένη κλοπή και ότι  αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους, ο ένας από τους οποίους κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Ειδικότερα», παραθέτει τα γεγονότα η ΕΛ.ΑΣ  «ανωτέρω δράστες, εισήλθαν με το πρόσχημα της επισκευής ανελκυστήρα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε πλήθος faux-bijoux και κοσμήματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Εντοπίστηκαν στην Καλλιθέα

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται με το όχημα στην περιοχή της Καλλιθέας, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης, που έγινε ενώ επιπλέον ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό ανεπιτυχώς, καθώς το πλήρωμα πραγματοποίησε ελιγμό αποφυγής. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το όχημα και διέφυγαν πεζοί, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν στα πόδια, όπως επίσης και ένας από τους αστυνομικούς».

Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η  τσάντα  με τα κοσμήματα, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, καθώς και ένα πορτοφόλι και το αυτοκίνητο των δραστών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για την αναζήτηση των δύο αλλά και για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές σε οικίες όπου εμφανίστηκαν σαν δήθεν συντηρητές ασανσέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Κιάρα Φεράνι δεν σταματά να ποστάρει από την Πάρο 22.04.2023 | 18:14
ΝΔ για Κασσελάκη: Το να περιλαμβάνει στο λαϊκίστικο αφήγημά του την αμυντική θωράκιση της χώρας τον καθιστά επικίνδυνο 22.04.2023 | 18:14
Κικίλιας: Τι παραλάβαμε, τι φτιάξαμε στην Πολιτική Προστασία -«Μαύρη προπαγάνδα» Κασσελάκη κατά της Πυροσβεστικής 22.04.2023 | 18:14
Ρωμανός κατά Κασσελάκη: Fake υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου, fake ενσυναίσθηση, όλα για τα likes 22.04.2023 | 18:14
Μητσοτάκης: Η πολιτεία θα κινηθεί τάχιστα για να αποζημιώσει τους πυρόπληκτους, η τοξικότητα δεν κάνει καλό στον τόπο 22.04.2023 | 18:14
Κίνα: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που καθιστά ευκολότερο τον γάμο και δυσκολότερο το διαζύγιο 22.04.2023 | 18:14
Γιατί ο Δεκαπενταύγουστος ονομάζεται «Πάσχα του Καλοκαιριού» - Οι πρώτες μαρτυρίες για τον εορτασμό 22.04.2023 | 18:14
Με λαμπρότητα και ευλάβεια ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τήνο 22.04.2023 | 18:14
Exit mobile version