Αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα: Δες τη συνταγή
Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι πάντα μια από τις πιο έξυπνες και λαχταριστές ιδέες για ένα εύκολο επιδόρπιο. Oι συνταγές για τα τρουφάκια είναι πάντα εύκολες αφού το μόνο που χρειάζεται είναι κουβερτούρα σοκολάτας, μπισκότα, κακάο, ζαχαρούχο γάλα και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας να προσθέσει. Στην προκειμένη περίπτωση, το recipe της ημέρας ευνοεί όσους έχουν περισσεύματα σοκολατένιων αυγών στο σπίτι τους από το Πάσχα. Με τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά που έχουν περισσέψει μπορείς να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά τρουφάκια που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Τρουφάκια σοκολάτας με τα σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
Υλικά:
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
25 γρ. βούτυρο
75 γρ. μπισκότα τριμμένα
75 γρ. πασχαλινό σοκολατένιο αυγό
Προαιρετικά για την επικάλυψη: Χρωματιστή τρούφα, τριμμένοι ξηροί καρποί, κακάο σε σκόνη, ή ό,τι άλλο επιθυμείτε)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα ώστε να παγώσει. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τις χρωματιστές τρούφες, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τη σκόνη κακάο.
Τα βραστά κόκκινα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 10 ημέρες.