Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παλαιό Ψυχικό: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 34χρονου για αρπαγή Rolex
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Ψυχικό: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 34χρονου για αρπαγή Rolex

Παλαιό Ψυχικό: Οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του

Περισσότερο από δέκα τρεις μήνες μετά, η Αστυνομία έφθασε στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη ενός εκ των δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι στο παλαιό Ψυχικό είχαν ληστέψει 34χρονο και του είχαν αποσπάσει βίαια από το χέρι το ρόλοι του μάρκας Rolex.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ληστεία- εφιάλτης για το θύμα είχε γίνει το βράδυ της 5ης Μαρτίου 2022, ενώ περπατούσε αμέριμνος σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού. Οι δύο δράστες, που φαίνεται παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και αντελήφθησαν ότι φορούσε το πανάκριβο ρολόι, τον πλησίασαν, τον αιφνιδίασαν και τον γρονθοκόπησαν για να τον ληστέψουν. Η έρευνα ξεκίνησε με λιγοστά στοιχεία, καθώς οι ληστές του Rolex, επετέθησαν αστραπιαία στο θύμα τους και είχαν φροντίσει να φορούν κουκούλες απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους. Εν τέλει οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι είχαν αναλάβει την έρευνα, προχώρησαν, έξω από το σπίτι του, στην Αθήνα, στη σύλληψη 26χρονου ημεδαπού, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και του συνεργού του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. «Ειδικότερα», σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας «πρωινές ώρες της 5-3-2022, ο κατηγορούμενος από κοινού με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, 34χρονο πεζό ημεδαπό στο Παλαιό Ψυχικό και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν ρολόι χειρός. Έπειτα από συνεχή έρευνα και συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, επετεύχθη η ταυτοποίηση του 26χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα και οδηγήθηκε στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας».

Μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -4.800- ευρώ, μικροποσότητα κάνναβης, πέντε κροτίδες, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία, κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση του έτερου συνεργού του και τη συμμετοχή του σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις