Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Η κορυφαία 11άδα των Μουντιάλ σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κορυφαία 11άδα των Μουντιάλ σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη

Εκτός κορυφαίας ενδεκάδας των Μουντιάλ ο Λιονέλ Μέσι!

Την ιδανική ενδεκάδα των Παγκοσμίων Κυπέλλων επέλεξε η τεχνητή νοημοσύνη, στην οποία καθώς φαίνεται δεν υπάρχει χώρος για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος πριν από τέσσερις μήνες οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του τρίτου παγκοσμίου κυπέλλου της, αλλά και για τον Ρονάλντο το Φαινόμενο που πρωταγωνίστησε στη νίκη της Βραζιλίας το 2002. Αντίθετα συμπεριέλαβε τέσσερις παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

Οι κορυφαίοι ένδεκα των Μουντιάλ είναι οι εξής:

Τερματοφύλακας: Λεβ Γιασίν (Ρωσία)

Η Μαύρη Αράχνη θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας όλων των εποχών ενώ είναι ο μοναδικός πορτιέρο που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει αγωνιζόμενος σε τέσσερα Μουντιάλ με τη Σοβιετική Ένωση ήταν η τέταρτη.

Δεξιός οπισθοφύλακας: Καφού (Βραζιλία)

Υπήρξε σημείο αναφοράς της Σελεσάο στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1994 και του 2002 που κατέκτησε αλλά και του 1998 το οποίο έχασε στον τελικό. Θεωρείται ο τελειότερος δεξιός μπακ του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Δυνατός τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Κεντρικός αμυντικός: Μπόμπι Μουρ (Αγγλία)

Θεωρείται έκπληξη η επιλογή του GPT Chat. Ο Μουρ ήταν πολύ καλός αμυντικός με σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1966 από τα Τρία Λιοντάρια αλλά υπήρξαν πολύ καλύτεροί του που κατέκτησαν περισσότερους τίτλους.

Κεντρικός αμυντικός: Φραντς Μπεκενμπάουερ (Γερμανία)

Θεωρείται ο αμυντικός που εφηύρε το ρόλο του λίμπερο. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους σύγχρονους αμυντικούς. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 ως ποδοσφαιριστής και το 1990 ως προπονητής.

Αριστερός οπισθοφύλακας: Πάολο Μαλντίνι (Ιταλία)

Είναι ταυτισμένος με αυτή τη θέση αν και στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε δεκάδες παιχνίδια και ως κεντρικός αμυντικός. Όπου κι αν αγωνιζόταν ο Μαλντίνι ήταν κορυφαίος. Το 1994 έφτασε μέχρι τον τελικό με τη Σκουάντρα Ατζούρα αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Βραζιλία όταν αστόχησε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Μέσος: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία)

Επίσης δεν έχει κατακτήσει ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε καν έχει παίξει τελικό. Ίσως οι τρεις Χρυσές Μπάλες που κατέκτησε στην καριέρα του να επηρέασαν την κρίση του GPT Chat. Ήταν πάντως σπουδαίος παίκτης, αν και λίγο αργός.

Μέσος: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία)

Η παρουσία του στα Παγκόσμια Κύπελλα είναι περισσότερο ταυτισμένη με το εντυπωσιακό φινάλε της καριέρας του με την κουτουλιά του στο στήθος του Ματεράτσι στον τελικό του 2006, παρά με τα κατορθώματά του στους αγωνιστικούς χώρους. Το 1998 οδήγησε τη Γαλλία στον παρθενικό της τίτλο.

Μέσος: Ντιέγκο Μαραντόνα (Αργεντινή)

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχει γραφτεί πως κατέκτησε μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Ίσως υπερβολικό, αλλά διαθέτει πολλά ψήγματα αλήθειας. Στο βιογραφικό του βρίσκεται το καλύτερο γκολ σε Μουντιάλ και το περίφημο γκολ με το Χέρι του Θεού, που πέτυχε στον προημιτελικό με την Αγγλία. Έφτασε σε τελικό και το 1990.

Μέσος: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία)

Ο τελευταίος της παρέας που δεν έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά το GPT Chat του έδειξε αδυναμία. Στη διοργάνωση του 1974 έχασε στον τελικό από τους διοργανωτές Δυτικογερμανούς.

Επιθετικός: Γκερντ Μίλερ (Γερμανία)

Με τη γλώσσα των αριθμών ο Γερμανός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Δεν ήταν όμως ο καλύτερος όλων όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που κάνουν σπουδαίο έναν ποδοσφαιριστή. Κατέκτησε το Μουντιάλ του 1974.

Επιθετικός: Πελέ (Βραζιλία)

Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε το όνομά του στο λεξικό της πορτογαλικής γλώσσας ως συνώνυμο  του «εξαιρετικού», του «ασύγκριτου» του «μοναδικού». Ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970) αν και ουσιαστικά στα δύο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πρώτο και στο τρίτο. Ο θάνατος του ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις