Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Στις 7,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Στις 7,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ - Καταρρέει η Ελληνική Λύση

Στο 7,7% σκαρφαλώνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,7%, το ΚΚΕ με 6,6%, το ΜέΡΑ25 με 4,5% και η Ελληνική Λύση με 3,2%. Εκπληξη αποτελεί η εμφάνιση του κόμματος Νίκη με 1%, ενώ 1,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας. Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Χαμηλό εμφανίζονται το ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 8,9%, και έπεται το ΚΚΕ με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%.

Εκτός Βουλής με 2,6% τίθεται η Ελληνική Λύση. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται συντριπτικά με 71%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, υπερτερώντας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ακολουθεί με 21%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, το 51% θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ενώ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας δηλώνει το 47%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Παράσταση νίκης

Σχετικά με την αξιολόγηση των κομμάτων, το 37% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και το 20% θετικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Παράλληλα, αρνητικά κρίνει τη ΝΔ το 56% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 72%. Σε άλλα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η χώρα βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις