Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σενάριο αστυνομικής ταινίας στη σύλληψη φυγόποινου
ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο αστυνομικής ταινίας στη σύλληψη φυγόποινου

Η έπαυλη, τα τσιγάρα, η ποινή

Σενάριο αστυνομικής ταινίας ξετυλίχθηκε στη Βαρυμπόμπη, στην προσπάθεια ομάδας του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, να συλλάβουν φυγόποινο, ηγετικό μέλος ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παρασκευής και εξαγωγής στο εξωτερικό λαθραίων τσιγάρων και καπνού, γεγονός που στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο 20 εκατομμύρια ευρώ, από διαφυγόντες φόρους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο καταδικασθείς σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο άνω του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες της οργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κρυβόταν σε μία τριώροφη «οχυρωμένη» έπαυλη στην περιοχή των Θρακομακεδόνων. Η έπαυλη διέθετε συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, είχε φύλαξη επί 24ώρου βάσεως (με τρία άτομα ανά βάρδια), δεκάδες κάμερες για να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις και ειδική εσωτερική σκοπιά. Ο ίδιος ο αναζητούμενος, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, πρωινές ώρες, άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων και της Ο.Π.Κ.Ε, κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να βρεθούν μέσα στην έπαυλη-φρούριο.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί όταν ο αναζητούμενος είδε τις κινήσεις της αστυνομίας από τις κάμερες ασφαλείας, αρχικά κατάφερε να διαφύγει υπερπηδώντας τη μάντρα. Τα ίχνη του χάθηκαν επί πέντε ολόκληρες ώρες, που παρέμενε στη μυστική κρύπτη, ώσπου τελικά την ανακάλυψαν οι αστυνομικοί να προσποιείται ότι…κοιμάται. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η σύλληψη του 48χρονου φυγόποινου, ήρθε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε.. Ο λόγος της σύλληψης ότι «σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινής κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 1.314.506 ευρώ για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για λαθρεμπορία. Σε βάρος του 48χρονου και 54χρονου αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

Για την υπόθεση που είχε καταδικαστεί, επισημαίνει η Αστυνομία:

«Ο 48χρονος είχε ηγετικό ρόλο σε πολυμελή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας επιδίδονταν στην εισαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία, τα εμπορεύονταν τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες του εξωτερικού». Έπειτα από την έρευνα στην οικία του στους Θρακομακεδόνες, βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και στην κατοχή ενός 54χρονου, που βρισκόταν στην οικία και κατασχέθηκαν: Πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 13 φυσίγγια, κοντόκαννη καραμπίνα, 3 γεμιστήρες, 69 φυσίγγια και 15 φυσίγγια καραμπίνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις