Μια νέα επιχείρηση στον τομέα της αεροδιαστημικής αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος της, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, μπορεί να μεταφέρει τους ταξιδιώτες από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο σε μία ώρα. Για να γίνει αυτό, το τζετ θα πρέπει να μεταφέρει τους επιβάτες στα όρια του διαστήματος πριν προσγειωθούν ξανά στη Γη. Το τζετ της Venus Aerospace, που ονομάζεται εύστοχα Stargazer, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 6.905,42 μίλια/ώρα, γνωστή στους επαγγελματίες ως Mach 9. Η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα περιστρεφόμενου εκτοξευτήρα που περιστρέφεται με 20.000 περιστροφές ανά δευτερόλεπτο, αλλά θα απογειωθεί χρησιμοποιώντας συμβατικούς κινητήρες τζετ.
Το αεροσκάφος έχει αναπτυχθεί από κοινού με την κορυφαία μονάδα ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων της Nasa. Η ομάδα πίσω από αυτό έχει μελετήσει δεδομένα από το πρόγραμμα Space Shuttle της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. Η απογείωσή του θα γίνεται από ένα συμβατικό αεροδρόμιο και μόλις κατασκευαστεί, θα βρίσκεται δίπλα-δίπλα με τις EasyJet, Ryanair και British Airways. Αλλά σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς παραθεριστές, όσοι επιβαίνουν στο Stargazer θα μπορούσαν να φτάσουν στα 170.000 πόδια και απ’ ό,τι φαίνεται θα γίνεται «μάχη» για μια θέση στο παράθυρο.
«Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι επιστημονικό γεγονός»
Προς το παρόν, το μόνο που έχουμε είναι ένα CGIs του αεροσκάφους πριν από την κατασκευή ενός πρωτοτύπου. Προβλέπεται να έχει πλάτος 30,48 μ. και μήκος 45,72 μ., με βάρος απογείωσης περίπου 68.038,86 κιλά. Ωστόσο, θα έχει χώρο μόνο για 12 επιβάτες, οπότε οι τιμές των εισιτηρίων αναμένεται να είναι αρκετά υψηλές. «Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι επιστημονικό γεγονός», λέει ο δρ Andrew Duggleby, συνιδρυτής της Venus Aerospace. «Συνεργαστήκαμε με τη Nasa στο Διαστημικό Κέντρο Johnson και μπορέσαμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις πληροφορίες από τις δοκιμές ηχητικής έκρηξης από το πρόγραμμα Space Shuttle. Προσδιορίσαμε ότι σε ύψος και ταχύτητα πτήσης δεν θα μπορείτε να μας ακούσετε -θα πετάμε στα 170.000 πόδια με ταχύτητα 9 Mach».