Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα: Μία ομάδα ακτιβιστών βγήκε στους δρόμους

ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα: Μία ομάδα ακτιβιστών βγήκε στους δρόμους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα: Κεντρικό σύνθημα ήταν η επιθυμία τα δικαιώματα των ζώων να συμπεριληφθούν στην πολιτική συζήτηση.

17.05.2023 | 15:21

Την Κυριακή 14 Μαίου άτομα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων διαμαρτυρήθηκαν ημίγυμνα στην πλατεία Συντάγματος. Ο λόγος που θέλησαν να αντιδράσουν με έναν τρόπο που μπορεί να εγείρει τις αντιδράσεις πολλών, ήταν γιατί στόχος τους αποτέλεσε να κερδίσουν την προσοχή του κόσμου. Ζούμε σε μία κοινωνία που το ντύσιμο ή η έλλειψη αυτού μπορεί να προκαλέσει πολλά σχόλια και να κερδίσει τα βλέμματα. Σκεπτόμενοι αυτό, χρησιμοποίησαν το εργαλείο της άντλησης προσοχής, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων όντων. Κεντρικό σύνθημα ήταν η επιθυμία τα δικαιώματα των ζώων να συμπεριληφθούν στην πολιτική συζήτηση και η κυβέρνηση να βοηθήσει στην μετάβαση των κτηνοτροφικών μονάδων της χωρας στην φυτική παραγωγή για λόγους ηθικούς και περιβαλλοντικούς. Τέλος όπως αναφέρουν και… όπως λέει και ένα σύνθημά “Δεν είναι καθόλου σέξι να τρως ζώα”.

Δες το “Dominion” στο youtube να δεις γιατί”

*Το “Dominion”, είναι το Αυστραλιανό ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018, και έχει σκοπό τον απολογισμό των πολυάριθμων τρόπων με τους οποίους τα ζώα εκμεταλλεύονται και κακοποιούνται στις έξι πρωταρχικές πτυχές της εκμετάλλευσης των ζώων – ζώα συντροφιάς, άγρια ζώα, επιστημονική έρευνα, ψυχαγωγία, ένδυση και διατροφή. Το ντοκιμαντέρ αμφισβητεί την ηθική και την εγκυρότητα της κυριαρχίας (dominion) μας πάνω στο ζωικό βασίλειο. Είναι πάντως γεγονός πως όλο και περισσότερος κόσμος βλέπει τη φιλοζωία με μια διαφορετική ματιά. Οι διάφορες μορφές ακτιβισμού έχουν αντίκτυπο και αυτό φαίνεται στη νέα γενιά κυρίως, όπου συγκριτικά με τις προηγούμενες, είναι πιο ευαισθητοποιημένη και συνειδητοποιεί πως δεν μπορείς να αγαπάς τα ζώα και ταυτόχρονα να τα καταναλώνεις. Άλλωστε η κατανάλωση των ζώων και των εκκρίσεων τους δεν ταιριάζει με την θέληση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Φωτογραφικό υλικό: Πλειώνη Ζηλφίδου
Exit mobile version