Συνέλαβαν τον έναν, ψάχνουν και τους υπόλοιπους, που βρίσκονται πίσω από τις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων όπως του Ισπανού ποδοσφαιριστή του Παναθηναίkού, Ρούμπεν Πέρεθ, της τραγουδίστριας Καλομοίρας και άλλων οκτώ ιδιοκτητών πανάκριβων αυτοκινήτων.
Του Πέτρου Καρσιώτη
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά από επίμονες προσπάθειες, που διήρκεσαν ενάμιση χρόνο, κατάφεραν να φθάσουν στο βασικό μέλος της συμμορίας, που σήκωνε με τους συνεργούς του, ιδιαίτερα από τη Γλυφάδα, υπερπολυτελή οχήματα τύπου SUV, τα οποία στη συνέχεια όπως όλα μαρτυρούν, πουλούσε στη «μαύρη αγορά». Πρόκειται για 29χρονο Αλβανό υπήκοο, σεσημασμένο για ίδια αδικήματα, ο οποίος παραπέμφθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες κλοπές. Ενέργειες, από τις οποίες η ομάδα των δραστών, αποκόμισε, εκτιμάται, πάνω από μισό εκατομμυριο ευρώ.
Η συμμορία αυτή τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2021 μέχρι και τα μέσα του 2022, προχωρούσε με συγκεκριμένο τρόπο και μέθοδο στην κλοπή υπερπολυτελών οχημάτων, όπως Land rover, Range Rover, Porsche Cayenne, αλλά και Smart, από Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι, Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που εξιχνιάζουν την υπόθεση, τα μέλη της ομάδας αρχικά εντόπιζαν τα οχήματα-στόχους, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμευμένα εξωτερικά των οικιών τους ή κοντά σε αθλητές. Κατόπτευαν τον χώρο πραγματοποιώντας με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο συνεχείς διελεύσεις./
Στη συνέχεια έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγιζαν πεζοί το όχημα-στόχο και αφού έσπαγαν το τζάμια της πόρτας του οδηγού ή του συνοδηγού, έμπαιναν μέσα και απενεργοποιούσαν τον συναγερμό. Σε ελάχιστα λεπτά τον έθεταν σε λειτουργία.
Έψαχναν για GPS
Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER)».οι δράστες εντόπιζαν αρχικά τα προς αφαίρεση οχήματα, τα οποία οι κάτοχοί τους είχαν σταθμευμένα εξωτερικά των κατοικιών τους η κοντά σε αυτές, κατόπτευαν τον χώρο, πραγματοποιώντας με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο συνεχείς διελεύσεις. Στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγιζαν πεζοί το όχημα-στόχο και αφού έσπαγαν το τζάμι της πόρτας του οδηγού ή συνοδηγού έμπαιναν στο εσωτερικό όπου απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και σε ελάχιστα λεπτά το έθεταν σε λειτουργία.
Το τρίτο μέρος της «επιχείρησης», προέβλεπε τη στάθμευσή του για μικρό χρονικό διάστημα κοντά σε αλσύλλια και πάρκα και όταν βεβαιώνονταν ότι δεν διέθεταν σύστημα γεωεντοπισμού, τα μετέφεραν σε άγνωστο σημείο και εν συνεχεία στο εγκληματικό δίκτυο για την πώληση με παραποιημένα στοιχεία. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο κινητά τηλέφωνα, πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό), 2 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί), GPS, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.