Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Σάλος με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ- “Θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη”, λέει το Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Σάλος με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ- “Θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη”, λέει το Μαξίμου

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Στην πρόταση Τσίπρα το Μαξίμου βλέπει κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο να καθίσει στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στα σενάρια που θέλουν μια εικόνα αστάθειας και ανισορροπίας για τη χώρα την επομένη των εκλογών άναψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του υπέρ μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» με ορισμένο χρονικό ορίζοντα και αποκλειστική αρμοδιότητα την «κάθαρση» στην υπόθεση των υποκλοπών. “Αντί της κυβέρνησης των ηττημένων, της ανοχής, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλάει για κυβέρνηση των απελπισμένων. Ο ειδικός σκοπός του Αλέξη Τσίπρα είναι να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κανένας άλλος. Να ενωθούμε, να ρίξουμε τον Μητσοτάκη”, απαντούν γαλάζιες πηγές στην θέση που διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την αναγκαιότητα να έλθει η κάθαρση, έδειξε ως υπεύθυνο των υποκλοπών το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ ενώ διερωτήθηκε ποιος κατέχει το υλικό των παρακολουθήσεων, “τα χιλιάδες megabytes από τις υποκλοπές, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να εκβιάζει επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και το στράτευμα”. Αναφερόμενος στο κάλεσμα που κάνει σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι προτεραιότητα για το κόμμα το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών, ωστόσο αυτό που τον απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές και η προοπτική μίας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Πώς “διαβάζει” τις δηλώσεις το Μαξίμου

“Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και την κοινωνία”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο “διαβάζει” στη δήλωση αυτή κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο να καθίσει στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει από την κυβέρνηση με την απάντηση του Ακη Σκέρτσου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Κυβέρνηση παραλυσίας και ακυβερνησίας”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ό,τι θέλει, μόνο που όπως είπε, την απόφαση την παίρνει το κόμμα που έχει την πλειοψηφία. “Προσέξτε τώρα, ένα υποθετικό σενάριο, μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα, θα ασχολείται μόνο με τις υποκλοπές, δεν θα πληρώνει συντάξεις, να διαχειρίζεται πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία. Μία κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας, μόνο και μόνο γιατί; Για να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους; Ή μήπως για να βάλουν κάποιοι κάποιους φυλακή; Θυμίζω τα λόγια του κ. Πολάκη: ότι πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να γλιτώσουμε”.

Από τη μεριά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επιμένει στην διενέργεια εκ νέου εξεταστικής επιτροπής, χωρίς την επίκληση του απορρήτου… έριξε “άκυρο” στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ. “Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με 40 μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ… Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι όσα λέει ο Αλ. Τσίπρας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, γίνονται όπλο στα χέρια του Κυρ. Μητσοτάκη.

Στελέχη της Πειραιώς έλεγαν πάντως αργά χθες το βράδυ ότι μετά ταύτα αποδεικνύεται πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Γιατί απέναντι υπάρχει μόνο “ένα τοπίο στην ομίχλη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις