Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκωμοσία: Ολοκληρώθηκε η τελετή, οι πρώτες δηλώσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκωμοσία: Ολοκληρώθηκε η τελετή, οι πρώτες δηλώσεις

Υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκωμοσία: Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αποτελείται από 21 πρόσωπα

Μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπηρεσιακοί υπουργοί κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά. Στη συνέχεια τα μέλη της κυβέρνησης θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που ανέλαβαν χαρτοφυλάκια προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής.

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αποτελείται από 21 πρόσωπα τα οποία θα εξασφαλίσουν να κυλήσουν όλα ομαλά έως τη διεξαγωγή των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι δύο υπουργοί που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο -Καλλιόπη Σπανού και Δανιήλ Εσδράς

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν στις 12:00 οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να ορκιστούν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του νέου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά που ορκίστηκε χθες. Στις δηλώσεις τους οι νέοι υπουργοί πέραν της χαράς και της τιμής που εξέφρασαν για την επιλογή που έγινε στο πρόσωπό τους, δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν στο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από τους 20 υπουργούς, οι 18 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με πολιτικό όρκο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις