Κι έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Με κίνδυνο, ανά πάσαν στιγμήν του πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού, να χάσουν την ίδια της ζωής τους, ένα ζευγάρι Βραζιλιάνων, έφθασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Του Πέτρου Καρσιώτη
Ο κίνδυνος προερχόταν από το γεγονός ότι εκτός από τις ταξιδιωτικές τους αποσκευές «κουβαλούσαν» στο στομάχι τους πάνω από 187 «αυγά κοκαΐνης! Το γεγονός ότι βρίσκονταν μπροστά σε μία ακόμη παρακινδυνευμένη «μεταφορά παραισθήσεων», από καρτέλ, που εδρεύουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αντελήφθησαν αμέσως οι αστυνομικοί του ειδικού κλιμακίου της Δίωξης Ναρκωτικών, που εδρεύει μόνιμα στον διεθνή Αερολιμένα.
Οδήγησαν το ζευγάρι των Βραζιλιάνων στον ειδικό χώρο εξέτασης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο μεν 30χρονος είχε καταπιεί 112 (!) συσκευασίες κοκαΐνης σε σχήμα αυγού, ενώ η 23χρονη Βραζιλιάνα είχε επίσης καταπιεί 75 «αυγά κοκαΐνης». Αφού αφαιρέθηκαν και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να συμβούν τα χειρότερα για την υγεία του ζευγαριού, οι αστυνομικοί με το ζύγισμα της συνολικής ποσότητας των «αυγών» διαπίστωσαν ότι το βάρος της κοκαΐνης ήταν δύο κιλά και 47 γραμμάρια!
«Ειδικότερα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, στο πλαίσιο στοχευμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Λατινικής Αμερικής και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι αφίχθησαν αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενοι από τη Γαλλία».
Τα κινητά τηλέφωνα
Κατασχέθηκαν, πλην της κοκαΐνης, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1385 ευρώ. Πρόκειται για τα τηλέφωνα με τα οποία, κατά κανόνα, εφοδιάζουν τα μέλη των καρτέλ τα «βαποράκια» και τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τότε. Η πρακτική που ακολουθούν είναι αν οι μεταφορείς καταφέρουν να φθάσουν στον προορισμό τους, να απομακρυνθούν από το αεροδρόμιο και να περιμένουν να δεχθούν τηλεφώνημα από το κύκλωμα το οποίο περιμένει στην Αθήνα να παραλάβει το «εμπόρευμα».
Συνήθως αυτά τα κυκλώματα με ανθρώπους τους αντιλαμβάνονται αν κάτι δεν «πήγε καλά» και οι μεταφορείς βρέθηκαν στα χέρια της Αστυνομίας και δεν πραγματοποιούν ποτέ το τηλεφώνημα στους μεταφορείς. Οι οποίοι, όταν ξεκινούν δεν γνωρίζουν τίποτε για το ραντεβού που θα κλειστεί για την παράδοση και ποιοι είναι οι επίδοξοι παραλήπτες. Κάτι για το οποίο έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις μεταξύ των καρτέλ και των ανθρώπων, που θα παραλάβουν. Ετσι, κατά κανόνα παραπέμπονται στον εισαγγελέα οι μεταφορείς και τα καρτέλ ετοιμάζονται για την επόμενη απόπειρα μεταφοράς…