Δελφίνι Κόρινθος: Θλιβερό τέλος

ΕΛΛΑΔΑ

Δελφίνι Κόρινθος: Θλιβερό τέλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δελφίνι Κόρινθος: Δεν άντεξε...

04.06.2023 | 17:26

Θλιβερό τέλος είχε η ιστορία συγκίνησης με το δελφινάκι που έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στην Κόρινθο, στα ρηχά νερά παραλίας.  Το μεσημέρι του Σαββάτου το δελφίνι βγήκε ειδικότερα στην παραλία Καλάμια. Ένα 24ωρο, όμως, αργότερα, το νεαρό δελφίνι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, χάνοντας τη μάχη.  Το λιμεναρχείο Κορίνθου με τη βοήθεια ιδιώτη μετέφεραν με σκάφος το μικρό δελφίνι στα ανοιχτά στον Κορινθιακό, αλλά δυστυχώς το πρωί εντοπίστηκε νεκρό στην παραλία της Κορίνθου κοντά στα 5Φ, όπως αναφέρει το korinthostv.gr.

«Καθόταν σαν άνθρωπος»

Το Σάββατο, ένα άλλο δελφίνι στην Κάλυμνο μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό. Οι ψαράδες που σήκωσαν τα δίχτυα τους, δεν αδιαφόρησαν. Φρόντισαν να μην χαθεί χρόνος και το απελευθέρωσαν στη θάλασσα.

Με μια πολύ γλυκιά ανάρτησή τους στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» οι ψαράδες φαίνεται να κρατούν στην αγκαλιά το μικρό δελφίνι και με προσοχή το απελευθερώνουν από τις πετονιές στις οποίες είχε τυλιχθεί. Το δελφίνι κάθισε «ήρεμο», δέχτηκε την βοήθεια των φιλικών ψαράδων και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο στη θάλασσα. Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, μιλώντας στο kalymnos-news.gr, είπε ότι μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ στους ανθρώπους που το απελευθέρωσαν.






Τα νεκρά δελφίνια στο Αιγαίο

Σημειώνεται, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα νεκρά δελφίνια έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο, με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» να θεωρούν ότι η θανάτωση των δελφινιών προκλήθηκε ηθελημένα από αλληλεπιδράσεις με μεγάλα αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από την Τουρκία. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ: «Εμείς εδώ έχουμε κλείσει 25 χρόνια στο Ανατολικό Αιγαίο, δουλεύουμε πολύ κοντά στην οριογραμμή, άρα αυτό μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Άρα λοιπόν ό, τι λέμε το έχουμε τεκμηριώσει και τολμάμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».






Exit mobile version