Πύλος μετανάστες: Από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη ξεκίνησε το μοιραίο πλοιάριο

ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος μετανάστες: Από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη ξεκίνησε το μοιραίο πλοιάριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πύλος μετανάστες: Συγγενείς αναζητούν τους ανθρώπους τους

15.06.2023 | 20:27

Από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη φέρεται να ξεκίνησε το σκάφος που βυθίστηκε στην Πύλο, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, από τις καταθέσεις των διασωθέντων προκύπτει ότι το σκάφος είχε αφετηρία την Αίγυπτο και είχε ενδιάμεσο σταθμό το Τομπρούκ της Λιβύης. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν υπήκοοι Αιγύπτου, Λιβύης και Πακιστάν, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι στο πλοιάριο είχαν επιβιβαστεί άνθρωποι από το λιμάνι αφετηρίας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Λιμενικού εκτιμούν ότι η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών φέρεται να προετοιμαζόταν 40-50 ημέρες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, και προς το παρόν 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά ανθρώπων. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 8 άτομα είναι Αιγύπτιοι, οι οποίοι φέρεται να είναι ύποπτοι για διακίνηση.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος ζητάει συλλήψεις λιμενικών και κατηγορεί την Ελλάδα

Οι διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο ήταν αυτοί που «έδειξαν» τους διακινητές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπέδειξαν συγκεκριμένα πρόσωπα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποια άτομα ήταν αυτά που είχαν κανονίσει την επιβίβασή τους στο πλοίο και τι ρόλο διαδραμάτιζε ο καθένας.

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγγενείς αναζητούν τους ανθρώπους τους

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, φτάνουν συγγενείς επιβαινόντων, αναζητώντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο πλοιάριο. Ο Κασίμ Αμπουζίντ έφτασε από τη Γερμανία και μαζί με έναν φίλο του σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας τη γυναίκα του και άλλους έξι συγγενείς του που επέβαιναν στο πλοίο. Διασχίζοντας τον δρόμο προς το χώρο όπου διαμένουν οι διασωθέντες μετανάστες, πλησίαζε στις χαραμάδες μήπως και καταφέρει να βρει κάποιον από τους αγνοούμενους οικείους του, ενώ έδειχνε και φωτογραφία της γυναίκας του, μήπως και την έχει δει κάποιος. Συνομιλώντας με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του επετράπη η είσοδος στον χώρο, ώστε να ψάξει για τη σύζυγό του. Όπως ανέφερε, η γυναίκα του πήγαινε στην Ιταλία, ενώ σε επικοινωνία που είχε μαζί της του είχε πει ότι στο σκάφος βρίσκονταν άλλες 20 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν στα αμπάρια.

Exit mobile version