Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξένια Κουναλάκη Πύλος: Χυδαία σχόλια κατά της δημοσιογράφου
ΕΛΛΑΔΑ

Ξένια Κουναλάκη Πύλος: Χυδαία σχόλια κατά της δημοσιογράφου

Ξένια Κουναλάκη Πύλος: Κύμα χυδαίων και σεξιστικών σχολίων.

Έντονες λεκτικές επιθέσεις δέχτηκε τις τελευταίες ώρες η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη έπειτα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook εκφέροντας άποψη για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αντιδράσεις κατά της δημοσιογράφου, που σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος με σεξιστικά σχόλια, προκαλούν για ακόμη μια φορά ερωτήματα για το πού αρχίζει και που τελειώνει η ελευθερία της έκφρασης, ειδικότερα στα κοινωνικά δίκτυα. Ας δούμε παρακάτω τι έγραψε, πώς σχολιάστηκε και πώς τοποθετήθηκαν όσοι την καταγγέλουν για τη στάση της και όσοι την επαινούν.

Τι έγραψε στην ανάρτηση που ενοχλεί

Η ανάρτηση με το σχόλιο που όπως φάνηκε ενόχλησε πολλούς, έγινε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου. Στην ανάρτηση η Ξένια Κουναλάκη παράθεσε το παρακάτω απόσπασμα είδησης αναφορικά με το τι επικράτησε πριν το ναυάγιο: “Επανειλημμένως ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν “δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία”.”

Και ακολούθησε το σχόλιο της δημοσιογράφου: “Όταν η χώρα γίνεται συνώνυμο του κολαστήριου κι οι μετανάστες ΔΕΝ θέλουν να φτάσουν εκεί. Η κυβερνητική στρατηγική επετεύχθη, το πλοίο βυθίστηκε”.

Οι αντιδράσεις αμέτρητες

Σχόλια όπως “Άθλια ανάρτηση” ή “Με απογοητεύετε, σας θεωρούσα πιο σοβαρή” ή “Απαράδεκτη ανάρτηση” είναι ορισμένα από τα σχόλια.

Την ανάρτηση σχολίασε και ο γνωστός οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, με τη φράση: “Εντάξει, Ξένια. Το τερμάτισες”.

Κάποια στιγμή προς διευκόλυνση της συζήτησης, όπως σημείωσε, ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης παράθεσε κάτω από την ανάρτηση της Ξένιας Κουναλάκη ένα απόσπασμα του ευρωπαϊκού κανονισμού αναφορικά με τα ισχύοντα σε περίπτωση που σκάφος βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δίνοντας ακόμη μια διάσταση της κατάστασης που επικρατεί, αυτή τη φορά στο Αιγαίο, όπως καταγράφηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ των New York Times, ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου έγραψε:

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που την επαινούν για το θάρρος της γνώμης της.

Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη Χυδαία σχόλια κατά της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη- Τι έγραψε για το ναυάγιο στην Πύλο και τις ευθύνες της Ελλάδας Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη Ναυάγιο Πύλου Κουναλάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις