Σήμερα είναι η Γιορτή του Πατέρα και η Google αφιερώνει το doodle της στους μπαμπάδες όλου του κόσμου. Το doodle αποτελείται από κάρτες με εικόνες από «οικογένειες» ζώων. Η Γιορτή του Πατέρα εορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου στην Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο πρώτος ιστορικά γνωστός οργανωμένος εορτασμός της γιορτής του πατέρα έγινε στο Φέρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια, στις 5 Ιουλίου 1908. Ήταν πρωτοβουλία της Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των 210 πατέρων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο, λίγους μήνες νωρίτερα.
Θεωρείται πιθανό η Κλέιτον να επηρεάστηκε από την πρώτη γιορτή της μητέρας, που έγινε την ίδια χρονιά, σε αυτή την περιοχή. Για τον εορτασμό επέλεξε την Κυριακή που ήταν πιο κοντά στα γενέθλια του πατέρα της, που είχε «φύγει» πρόσφατα από τη ζωή. Όμως, η συγκεκριμένη ημέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή και δεν καθιερώθηκε. Έτσι, η γιορτή του πατέρα δεν επαναλήφθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια. Η αναγνώριση για τη γιορτή του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ, από το Σποκέιν της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το wikipedia. Δίχως να γνωρίζει αυτό που συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια, δύο χρόνια αργότερα διοργάνωσε γιορτή του πατέρα. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους του αμερικανικού εμφυλίου.
Όταν πήγε στο Κογκρέσο το πρώτο νομοσχέδιο για την επισημοποίηση της γιορτής του πατέρα, το 1913, καταψηφίστηκε λόγω φόβων περί εμπορευματοποίησης της ημέρας. Τρία χρόνια αργότερα ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον έκανε στο Σποκέιν ομιλία για τη γιορτή του πατέρα, ενώ η απόπειρά του να επισημοποιήσει την ημέρα στο Κογκρέσο απέτυχε.
Επίσημη καθιέρωση
Το 1924, ο πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ πρότεινε επίσημα την καθιέρωση της γιορτής του πατέρα, χωρίς να προβεί σε κάποια συγκεκριμένα ενέργεια. Τελικά, έπειτα από κι άλλες αποτυχημένες προσπάθειες, το 1966 ο Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατέρες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως γιορτή αφιερωμένη σε αυτούς. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή του πατέρα στις ΗΠΑ.