Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο ντοκουμέντο με κρύπτη διακινητών σε φορτηγό που έκρυβαν μετανάστες
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο με κρύπτη διακινητών σε φορτηγό που έκρυβαν μετανάστες

Σε δύο μόνο 24ωρα, 17 και 18-6-2023, σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης συνελήφθησαν δέκα αλλοδαποί διακινητές

Από θάλασσα και ξηρά, παρά την οδύνη που προκάλεσε το πολύνεκρο ναυάγιο στα διεθνή ύδατα, νοτιοδυτικά της Πύλου, εξακολουθούν με ένταση τα αδίστακτα κυκλώματα δουλεμπόρων να διακινούν παράτυπους μετανάστες με μόνο σκοπό το παράνομο κέρδος τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Ελληνική Αστυνομία, αποκαλύπτοντας άλλη μία φορά την κτηνώδη πρακτική αυτών των εγκληματικών οργανώσεων έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την απίστευτη κρύπτη στο εσωτερικό φορτηγού όπου οι διακινητές είχαν στριμώξει αλλοδαπούς που έφερναν από την Τουρκία. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται αστυνομικός που ανακαλύπτει την απίθανή κρύπτη να βοηθάει παράτυπο μετανάστη που ήταν «θαμμένος» στο σκοτάδι να βγει από εκεί, ενώ δόθηκε και φωτογραφία της κρύπτης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, σε δύο μόνο 24ωρα, 17 και 18-6-2023, σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης συνελήφθησαν δέκα αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε εννιά διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης, αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Σε Επαρχιακή οδό της Καβάλας, συνέλαβαν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός – διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στερείται άδειας

Ο δράστης στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης και το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στον Έβρο

Σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης, αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 8-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Σε Επαρχιακή οδό της Καβάλας, συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Και αυτός ο διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σε οικισμό της Ξάνθης, συνελήφθη διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται από την Αστυνομία ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα του και συνελήφθη.

Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνέλαβαν δύο διακινητές, οι οποίοι επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. όχημα μετέβησαν στο παραπάνω συνοριακό σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στην Ελλάδα και κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνιακούς υπαλλήλους, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

Ούτε αυτός υπάκουσε

Στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη διακινητής, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες. Ούτε αυτός συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη του. Σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις