Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στιχουργός με επιτυχίες σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Στιχουργός με επιτυχίες σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Οι κωδικοί

Στιχουργός, ο οποίος φέρεται ως δημιουργός μεγάλων λαϊκών επιτυχιών, συνελήφθη για συμμετοχή σε οργάνωση η οποία διακινούσε ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε Τρίπολη. Εγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ότι ο ηλικίας 53 ετών στιχουργός, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς φέρεται να δραστηριοποιείτο στον χώρο της νύχτας και μάλιστα, κάποια χρονική περίοδο εργαζόταν και σε κέντρα διασκέδασης, ενώ έχει εκτίσει και ποινή στη φυλακή στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Έχει γράψει τους στίχους σε πολλά τραγούδια, που έχουν γίνει επιτυχίες στο λαϊκό ρεπερτόριο, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Επίσημα η Αστυνομία αναφέρει ότι χρειάστηκαν μήνες ερευνών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, προκειμένου να εξαρθρωθεί η οργάνωση, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ένα πλήθος κωδικών για να παραπέμπουν χωρίς να αναφέρεται, στο είδος και την ποσότητα των ουσιών, που διακινούνταν η ζητούνταν από τους πελάτες του κυκλώματος. Συνελήφθησαν συνολικά 5 ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 56 ετών, ως μέλη της οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2023 έως και την 15.6.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Τρίπολης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά. Επιπλέον, λέει η Αστυνομία, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 56χρονος συλληφθείς.

Αρχηγός ο 56χρονος

«Συγκεκριμένα», επεξηγεί η ΕΛ.ΑΣ , «ο 56χρονος, πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, όριζε στα λοιπά μέλη, συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ως εκ τούτου, οι δράστες διατηρούσαν διαμέρισμα, ως «καβάντζα», το οποίο χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά, για την αποθήκευση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 7.846 γραμμαρίων, 2 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -20- εκατοστά περίπου, όχημα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, 3 ζυγαριές ακριβείας, 10 κινητά τηλέφωνα, πλήθος αντικείμενων σχετικών με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 148.000 ευρώ. Αναφερόμενη η Αστυνομία ειδικά στον στιχουργό, επισημαίνει ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη 53χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους 95 και 27,7-γραμμαρίων.»

Όπως προαναφέρθηκε για τις ποσότητες κοκαΐνης, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν συνθηματικές λέξεις, όπως «Ferrari», «βίντεο», «άσπρο», «γλυκό», «ρέστα», «ουζάκι», «τα γνωστά», «τα κλασσικά», κάτι να περάσουμε καλά, «σφηνάκια», «καφέ», «μπύρα», «πραγματάκια», «δρομολόγιο», «παγωτό», «ροδάκινα», «περιστέρια», «κομμάτια», «ποτάκι».

Για κάνναβη, χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «παπάς», «φου», «λάστιχο», «λουκάνικο», «κατσίκι», «τυρί», «κεφαλοτύρι», «κεφάλι», «πράσινο», «μαύρο», «παπάδι», «δίφυλλο». Για ηρωίνη χρησιμοποιούσαν ως συνθηματικές τις λέξεις: «καλώδιο», «πορτοκάλι» , «φραπεδάκι», «καφές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις