Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Δείξε μου τη βιβλιοθήκη σου, να σου πω ποιος είσαι» – Τα αναγνώσματα του εκπροσώπου Τύπου των «Σπαρτιατών»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δείξε μου τη βιβλιοθήκη σου, να σου πω ποιος είσαι» – Τα αναγνώσματα του εκπροσώπου Τύπου των «Σπαρτιατών»

Χάρης Κατσιβαρδάς: Η βιβλιοθήκη του εκπροσώπου Τύπου των Σπαρτιατών είναι ενδεικτική των πεποιθήσεών του.

Την κάμερα του Alpha υποδέχθηκε στο γραφείο του ο  εκπρόσωπος Τύπου των «Σπαρτιατών» και δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς, με τη συζήτηση να κινείται γύρω από το αποτέλεσμα των εκλογών. Η βιβλιοθήκη του, ωστόσο, στο φόντο, τράβηξε την προσοχή του συνεργείου, καθώς έβριθε βιβλίων για την περίοδο της Επταετίας, τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Ιωάννη Μεταξά. Ο ίδιος απαντώντας στη σχετική ερώτηση που προέκυψε για τα συγκεκριμένα βιβλία, δεν πήρε θέση για τη δικτατορία των συνταγματαρχών, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μία αντιπαράθεση για εκείνη την περίοδο» και ότι «είναι ενός εξαιρετικού φίλου που γράφει από επιστημονικής απόψεως». «Εγώ δεν είμαι ιστορικός και επαΐων επ’ αυτού. Ο Μεταξάς ουσιαστικά είπε το «ΟΧΙ», είναι γεγονός αυτό», είπε ακόμα αποφεύγοντας πάντως να πει περισσότερα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Και ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας προβληματίζεται με την είσοδο στη Βουλή των «Σπαρτιατών» ο Χάρης Κατσιβαρδάς, «περίμενε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό». Ερωτηθείς δε για τον Ηλία Κασιδιάρη, τον, όπως όλα δείχνουν, «πραγματικό αρχηγό» των Σπαρτιατών, ανέφερε: «Το τεκμήριο της αθωότητας είναι το μεγαλείο του νομικού πολιτισμού. Μπορεί να αθωωθεί κανείς. Άρα δεν μπορούμε με υποθέσεις σε μία δίκη, η οποία διαρκεί να πούμε ότι θα καταδικαστεί, εάν τελεσιδίκως αθωωθεί τι θα συμβεί;».

Ποιος είναι ο Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, που πέρασε και από το σχήμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη, απασχόλησε την επικαιρότητα προσφάτως όταν ως δικηγόρος και εκπρόσωπος της οικογένειας «σοκαρισμένου» παιδιού προκάλεσε πανικό για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε ένα σχολείο. Επίσης, δική του ήταν και η αποστολή εξώδικου προς το υπουργείο Παιδείας για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις