Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

14

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βελόπουλος – Χαρδαλιάς Βουλή: “Εσύ γιατί πετάγεσαι τώρα;” – “Εσύ είσαι από χωριό”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος – Χαρδαλιάς Βουλή: “Εσύ γιατί πετάγεσαι τώρα;” – “Εσύ είσαι από χωριό”

Βελόπουλος - Χαρδαλιάς Βουλή: Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόταν ειρωνικά σε βουλευτές

Ιδιαίτερα εριστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ουκ ολίγες φορές απευθύνθηκε προσωπικά σε βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης, προκαλώντας αντιδράσεις και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα. “Ο πρωθυπουργός είναι ηγεμών κατά την άποψη του, κατά την δική μας όχι. Φοβάμαι ότι θα έχουμε μια αυταρχική, απόλυτη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική. Αυτό σκέφτονται, αυτό οραματίζονται, πιστέψτε με. Με το χαμογελάκι του… Κοιτάξτε τους! Κοιτάξτε τους! Τι χαμόγελο ο κ. Βορίδης! Αυτό το αλαζονικό, ξέρετε, το μπλαζέ… Το μπλαζέ… Το ‘χετε, το ‘χετε! Δεν είναι κακό”.

“Εσύ είσαι από χωριό, Χαρδαλιά! Είσαι από επαρχία, άσ’ το! Άσ’ το! Και γω, και γω” είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στον Νίκο Χαρδαλιά που αντέδρασε, με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης, να χαμογελούν στο άκουσμα.

“Εσύ γιατί πετάγεσαι τώρα; Εσένα είπα; Δεν κρύβεσαι κιόλας! Όχι, το μπλαζέ το έχετε” συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, κ. Τασούλα, να υπογραμμίζει λιτά τα εξής: “Μην απαντάτε, μην απαντάτε”.

“Λέω πως το έχετε, δεν είναι κακό. Είναι και φίλος μας ο Χαρδαλιάς, ελικοπτεράς” τόνισε, εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Πιο μετά απευθύνθηκε προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, λέγοντάς του πως δεν είναι Μακεδόνας (αν και κατάγεται από το Κιλκίς) επειδή… δεν τον ενοχλεί η ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας (Βόρεια Ψευτομακεδονία την αποκάλεσε…).

“Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα, δεν παίζουμε με την Ελλάδα”

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε στη Βουλή, λέγοντας ότι αντέγραψε τις προγραμματικές δηλώσεις του 2019. “Έχω εδώ τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη του 2019. Είχε μιλήσει τότε για 20 δις στον πρωτογενή τομέα, για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και του ΦΠΑ.

Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν θυμούνται, επειδή έχει ο ίδιος κοντή μνήμη. Είχε μιλήσει για ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού. Για να μην σας κουράζω ό,τι είπε σήμερα είναι copy paste του 2019″, είπε και υποστήριξε οτι η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή.”Το 2019 μιλούσατε για επενδυτική βαθμίδα και τώρα μας λέτε τα ίδια. Πάλι το ίδιο παραμύθι και ίδιες υποσχέσεις”, είπε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις προτάσεις που κατέθεσε λέγοντας ότι η Ελληνική Λύση υλοποίησε τη δέσμευση της. “Περιμένουμε τώρα, από όλους τους Έλληνες βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων, να στηρίξουν την πρόταση.

Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα, δεν παίζουμε με την Ελλάδα, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Ήρθε η ώρα, οι πατριώτες βουλευτές, ενωμένοι να αποδείξουν ότι θέλουν το καλό της Ελλάδας. Ελάτε και στηρίξτε! Είναι τραγικό να μην μπορούμε να μαζέψουμε 120 υπογραφές για την τραγωδία στα Τέμπη… Πρέπει αυτό το κοινοβούλιο να κάνει τη διαφορά, ανεξαρτήτου ιδεολογίας. Πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας ότι μπορεί να ακουμπήσει πάνω μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις