Καύσωνας Γερμανία – μέτρα: Πρόταση για… καθιέρωση σιέστας και ποδόλουτρο!

ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας Γερμανία – μέτρα: Πρόταση για… καθιέρωση σιέστας και ποδόλουτρο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καύσωνας Γερμανία - μέτρα: «Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί σε έντονη ζέστη όσο είναι διαφορετικά»

19.07.2023 | 15:23

Η Γερμανία μπορεί να μην μαστίζεται από το κύμα καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, ωστόσο ακόμη και οι θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου που καταγράφονται σε κάποιες περιοχές, έχει προκαλέσει συζητήσεις για πιθανά μέτρα. Όπως μεταδίδει το Reuters, μια ομάδα δημόσια υγείας συνέστησε μάλιστα την καθιέρωση σιέστας. Συγκεκριμένα, ο Γιοχάνες Νίσεν, επικεφαλής της ένωσης αξιωματικών δημόσιας υγείας BVOeGD δήλωσε πως οι Γερμανοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συνήθειες των ανθρώπων στα θερμότερα κλίματα της νότιας Ευρώπης. «Να ξυπνούν νωρίς, να εργάζονται παραγωγικά το πρωί και να κάνουν σιέστα το μεσημέρι» δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο RND την Τρίτη. Η Γερμανία έχει γλυτώσει από το κύμα καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, ωστόσο στη Βαυαρία σημειώθηκε το ρεκόρ της χώρας μέχρι στιγμής καταγράφοντας 38,8 βαθμούς Κελσίου.

«Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί σε έντονη ζέστη όσο είναι διαφορετικά» πρόσθεσε ο Νίλσεν. «Επιπλέον ο κακός ύπνος ελλείψει δροσιάς τη νύχτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης». Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα «σίγουρα δεν είναι κακή πρόταση», αλλά τόνισε πως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευτούν από κοινού. Η ένωση εργοδοτών BDA ήταν επίσης ανοιχτή στην πρόταση για τη σιέστα, λέγοντας πως τα ευέλικτα ωράρια εργασίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα μεσημεριανά διαλείμματα, εάν αυτό βόλευε και τα δύο μέρη.

Ο Νίλσεν ζήτησε επίσης «επαρκείς ανεμιστήρες και ελαφρύτερα ρούχα, ακόμη και εάν οι κανόνες ένδυσης για ένα γραφείο δεν το επιτρέπουν». «Ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν μια άλλη επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί ενώ εργάζεστε από το σπίτι» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ανάρτηση της Έμιλι Ραταϊκόφσκι για τα γενέθλιά της και η ιδιαίτερη τούρτα 19.07.2023 | 15:23
Η Γιάννα Τερζή χορεύει στο TikTok με... μανικιούρ την παλαιστινιακή σημαία 19.07.2023 | 15:23
Γιαννακόπουλος: «Είμαι περίεργος να ακούσω τον πρωθυπουργό μετά την απόφαση για τον Φουρνιέ» 19.07.2023 | 15:23
March to Gaza: 160 Έλληνες θα πάνε στα σύνορα της Γάζας για να σπάσουν τον αποκλεισμό 19.07.2023 | 15:23
H κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε εντολή στον στρατό να σταματήσει το σκάφος με την Γκρέτα Τούνμπεργκ και τους άλλους ακτιβιστές για Γάζα 19.07.2023 | 15:23
Ο Ρεξ, το λυκόσκυλο με το καμένο πρόσωπο: Από την κόλαση της Πεντέλης στη θαλπωρή μιας νέας ζωής 19.07.2023 | 15:23
VIP θεωρεία με 15.000 ευρώ, στρείδια και σαμπάνια για να δουν οι οπαδοί το ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο 19.07.2023 | 15:23
Πολεμικό σκηνικό στο Αλβανία – Σερβία: Παιδιά που συνόδευαν τους παίκτες έδειχναν τον δικέφαλο αετό 19.07.2023 | 15:23
Exit mobile version