Παγωτό σοκολάτα συνταγή με 2 υλικά: Η καλύτερη λύση για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες
Το παγωτό είναι πάντα η Νο1 επιλογή μας όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όσο για τη γεύση σοκολάτας είναι -χωρίς καμία αμφιβολία- μια από τις αγαπημένες γεύσεις όλων μας. Ένα παγωτό σοκολάτα είναι ικανό να σε δροσίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ενώ παράλληλα η γλυκιά του γεύση είναι ιδανική αν έχει κανείς… υπογλυκαιμίες και έντονη λαχτάρα για ένα επιδόρπιο. Ελαφρύ, όσο πρέπει, γλυκό και δροσιστικό, η συνταγή για να φτιάξεις το παγωτό σοκολάτα είναι πανεύκολη και γρήγορη.
Παγωτό σοκολάτα με μόνο 2 υλικά
- 600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 400 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε το άλειμμα πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμη 2-4 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 13χ32 εκ. και προσθέτουμε από πάνω έξτρα πραλίνα. Με ένα ξυλάκι κάνουμε ελαφρές κινήσεις να κάνει σχέδια η πραλίνα στο παγωτό. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Το παγωτό είναι πεντανόστιμο πολύ μαλακό και μπορείτε να το στολίσετε με σιρόπι σοκολάτας με ξηρούς καρπούς ή με ότι άλλο σας αρέσει.
Και μια πιο υγιεινή επιλογή
Παγωτό σοκολάτα με δύο υλικά χωρίς ζάχαρη
- 3 μπανάνες
- 1,5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Κόψτε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τες στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Δεν έχει σημασία πόσο ώριμες είναι.
Όταν θέλετε να απολαύσετε το παγωτό σας, απλώς βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη, βάλτε τες σε ένα μπλέντερ και προσθέστε το κακάο. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε λιγότερο από δύο λεπτά θα έχετε ένα τέλειο μαστιχωτό παγωτό σοκολάτα.
Προσθέστε, αν θέλετε, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο ταιριάζει στο γούστο σας.