Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στον Λαγανά: Μετά από καβγά στα… social, 75χρονος μαχαίρωσε 49χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στον Λαγανά: Μετά από καβγά στα… social, 75χρονος μαχαίρωσε 49χρονο

Ο 75χρονος είχε εκδιωχθεί από τα δωμάτια - Το χρονικό

75χρονος Ολλανδός, μόνιμος κάτοικος Λαγανά Ζακύνθου, συνελήφθη με την κατηγορία ότι, με μαχαίρι τύπου «ματσέτα», τραυμάτισε 49χρονο Βρετανό, επίσης μόνιμο κάτοικο της Ζακύνθου!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, προσωπικές διαφορές του 49χρονου Βρετανού με την 23χρονη εγγονή του Ολλανδού και δράστη, οι οποίες πήραν δημόσια διάσταση όταν εκφράστηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης! Εγγονή του δράστη,. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, ο 49χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε ενοικιάσει προ καιρού δωμάτιο σε συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στον Λαγανά, διαχειριστής του οποίου ήταν η 23χρονη εγγονή του δράστη, είχε εκδιωχθεί λόγω συμπεριφοράς η οποία δεν κρίθηκε η προσήκουσα από την ίδια.

Μέσα όμως σε αυτή την τουριστική περίοδο, ο 49χρονος Βρετανός άσκησε δημόσια αρνητική  κριτική για τις συνθήκες διαμονής στο συγκεκριμένο συγκρότημα με αποτέλεσμα η 23χρονη διαχειρίστρια να θιχτεί και να απαντήσει.

Ζήτησε εξηγήσεις

Η απάντησή της, όμως, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης πάντα, θεωρήθηκε ότι έθιγε την τιμή και την προσωπικότητά του 49χρονου, ο οποίος αποφάσισε να επισκεφθεί το συγκρότημα για να ζητήσει από κοντά εξηγήσεις. Εκεί, όμως, δεν ήταν η 23χρονη, αλλά ο Ολλανδός παππούς της, ο οποίος, μετά από σύντομη λογομαχία, έπληξε με το μαχαίρι τον 49χρονο Βρετανό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μετά τις προσπάθειες των γιατρών, εκτός κινδύνου…

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στην έρευνα που ακολούθησε στον χώρο του 75χρονου δράστη ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο από μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Κατά την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Τμήμα Ασφαλείας Λαγανά, 75χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Όπως προέκυψε κατά τη διερεύνηση του περιστατικού, συνεχίζει η Αστυνομία,  «πρωινές ώρες,  ο 75χρονος, στην οικία του στο Λαγανά Ζακύνθου, επιτέθηκε με μαχαίρι «τύπου ματσέτα» στον 49χρονο άνδρα, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό και στα χέρια.

Παθών μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής».

Στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για το τι οδήγησε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας:

Φιλονικία στο διαδίκτυο

«Του περιστατικού», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχε προηγηθεί, φιλονικία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, μεταξύ του 49χρονου και της 23χρονης εγγονής του δράστη, λόγος για τον οποίο το θύμα είχε μεταβεί τις πρωινές ώρες χθες στην οικία του συλληφθέντα».

Αναλυτικά, σε έρευνα, που ακολούθησε από τους αστυνομικούς στην οικία του 75χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το μαχαίρι «τύπου ματσέτα» -με μήκος λάμας 55 εκατοστών που χρησιμοποιήθηκε από το δράστη, περίστροφο διαμετρήματος 0,22 mm, αεροβόλο τυφέκιο, ξιφίδιο με μήκος λάμας 19 εκατοστών, μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών, κυνηγητική διόπτρα, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 17 φυσίγγια με διαμέτρημα 0,22 mm, φυσίγγιο διαμετρήματος των 9 mm, 24 κυνηγητικά φυσίγγια και 2 κινητά τηλέφωνα.

Μήνυση και στην 23χρονη εγγονή

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η 23χρονη ημεδαπή, ύστερα από έγκληση του θύματος (49χρονου) σε βάρος της για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Σημειώνεται ότι το θύμα είχε συλληφθεί από την Αστυνομία προ καιρού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις