Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαρδαλιάς Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιος ο νυν υφυπουργός Ενικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς Περιφέρεια Αττικής: Υποψήφιος ο νυν υφυπουργός Ενικής Άμυνας

Χαρδαλιάς Περιφέρεια Αττικής: Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών -όπως τον χαρακτηρίζουν- επιστρατεύεται ξανά

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, με τα «χρώματα» της ΝΔ, για την Περιφέρεια Αττικής. Μετά από ένα διήμερο πυρετωδών διαβουλεύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, αποφασίστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, νυν υφυπουργός Ενικής Άμυνας, να λάβει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έλαβε υπόψιν του το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωνε πάντοτε «παρών» στα δύσκολα για την παράταξη της ΝΔ και πως εργάστηκε ακατάπαυστα και αδιαμαρτύρητα τα τελευταία χρόνια, κάτι που μαρτυρά η διαδρομή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς θα συναντηθεί, αύριο, Τρίτη, με με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά

Στη λιτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται ότι «με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς». Η τελική απόφαση ελήφθη χθες το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Το στέλεχος της ΝΔ δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και αυτό βάρυνε ιδιαίτερα στην επιλογή του κ. Μητσοτάκη, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του.

Ο… Nick Hard

Από δήμαρχος Βύρωνα, στην Πολιτική Προστασία και το ΥΠΕΘΑ

Ο «Nick Hard» , όπως είναι το όνομά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να συστήθηκε στο πανελλήνιο μέσα από το πόστο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αναλαμβάνοντας να ενημερώνει τους πολίτες την κρίσιμη περίοδο του Covid-19, ωστόσο δεν μέχρι τότε δεν ήταν άγνωστος, τουλάχιστον στο κοινό της Αττικής. Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα, περιοχή που ζει μέχρι και σήμερα. Άρχισε να ασχολείται με τα κοινά αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος και έπειτα από το πόστο του δημάρχου Βύρωνα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έμεινε στο τιμόνι του δήμου ως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Τον Ιούλιο του 2019 o Νίκος Χαρδαλιάς διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τον Μάρτιο του 2020 στο ξέσπασμα της πανδημίας. «Ο σκληρός Νικ και ο ήπιος Τσιόδρας κρατούν τους Έλληνες ασφαλείς από τον κορονοϊό», έγραφε τον Απρίλιο του 2020 το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το  επόμενο καλοκαίρι, ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κλήθηκε να διαχειριστεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Εκείνη την περίοδο υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, του τοποθετήθηκαν δύο στεντ, το οποίο ξεπέρασε γρήγορα. Στον ανασχηματισμό που ακολούθησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, όπου επέστρεψε και μετά τις εκλογές του Ιουνίου ως υφυπουργός. Στο παρελθόν διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού-ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ (2006-2012) και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016).

 

Η προσωπική ζωή και η αγάπη του για ΑΕΚ και Αθηναϊκό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζει στον Βύρωνα με τη δεύτερη σύζυγό του Γιώτα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και την κόρη τους Δήμητρα. Από τον πρώτο γάμο του με την Αργυρώ Μαστρανδρέου έχουν μία 24χρονη κόρη, την Ιωάννα, φοιτήτρια Νομικής στη Θεσσαλονίκη. Γνωστός για την ιδιαίτερη συμπάθεια που θρέφει για την ΑΕΚ, ο Νίκος Χαρδαλιάς, όταν καταφέρνει, δίνει το «παρών» στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του Ένωση. Στο παρελθόν, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα υπήρξε πρόεδρος του Αθηναϊκού, με τον σύλλογο υπό την προεδρία του να κυριαρχεί απόλυτα εντός συνόρων. Βέβαια, κορυφαίο επίτευγμα της όλης πορείας της ομάδας αποτελεί το ευρωπαϊκό κύπελλο, το οποίο η ομάδα γυναικών του συλλόγου κατέκτησε το 2010.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις