Ξέρετε πως το αγγούρι μπορεί να γίνει και γλυκό; Κι αν σας λέγαμε ότι έχουμε μια συνταγή για να σας το αποδείξουμε; Το σορμπέ αγγουριού είναι ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Σας βλέπω ήδη να το απολαμβάνετε στη βεράντα, μαζί με τους φίλους σας.
Πρόσφερέ τους το σορμπέ αγγουριού και θα δείτε την έκπληξη στα πρόσωπά τους.
Υλικά
300 γρ. αγγούρια
450 γρ. νερό
240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
45 γρ. δεξτρόζη
3 γρ. αλεύρι χαρουπιού
1 γρ. κόμμι γκουάρ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα αγγούρια και τα κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσου τη φλούδα. Έτσι, ο χυμός θα παραμείνει ανοιχτό πράσινο. Τοποθετούμε τα αγγούρια στον αποχυμωτή και τα χτυπάμε για να πάρουμε τον χυμό. Βάζουμε τον χυμό σε ένα μπολ και στο ψυγείο.
Ρίχνουμε το νερό ενώ είναι κρύο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι χαρουποιού και κόμμι γκουάρ. Ανάβουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε θερμοκρασία 80 βαθμούς, χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο. Αυτή η θερμοκρασία είναι χρήσιμη για την ενεργοποίηση των αλευριών, τα οποία στη συνέχεια θα πήξουν το σορμπέ. Η χρήση ενός θερμομέτρου είναι επομένως απαραίτητη σε αυτή τη συνταγή.
Ύστερα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη δεξτρόζη, τα λιώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τοποθετώντας το μίγμα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στον χυμό του αγγουριού και καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 7 με 8 ώρες μέχρι να σφίξει.