Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο γλυκό με κεράσια και μπισκότο: Η συνταγή που θα ομορφύνει τα απογεύματά σου
PLUS

Εύκολο γλυκό με κεράσια και μπισκότο: Η συνταγή που θα ομορφύνει τα απογεύματά σου

Εύκολο γλυκό με κεράσια και μπισκότο: Πανεύκολο!

Ένα επιδόρπιο που θα σας ξετρελάνει.

Γευστικά πτί μπέρ βουτηγμένα σε σιρόπι κερασιού, απαλή κρέμα βανίλιας, ζουμερά κεράσια και δροσιστικό ζελέ φτιάχνουν αυτό το θεϊκό γλυκό ψυγείου!

Υλικά:

* 1 – 1/2 πακέτα πτι μπερ

*2 κούπες κεράσια, χωρίς κουκούτσια

*2 φακελάκια ζελέ κεράσι

Για την κρέμα:

* 300 γρ. κρέμα γάλακτος

* 140 γρ. ζάχαρη

* 700 γρ. γάλακτος

* 80 γρ. κόρν φλάουρ

* 1 κρόκος αυγού

* 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

* 50 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

* 1 κούπα φρέσκα κεράσια (κομμένα και κομμένα σε μισό)

* 1 κούπα ζάχαρη

* 1 κούπα νερό

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Τοποθετούμε το στο ψυγείο.

Απλώνουμε τα μπισκότα σε μακρόστενο (25-35 εκ. ) πυρέξ η τάπερ.

Για το σιρόπι:

Σε μικρή κατσαρόλα άρουμε τα κεράσια, το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά δίνοντας στα κεράσια την ευκαιρία να μαλακώσουν.

Περνάμε το σιρόπι απο σίτα και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε όλο το σιρόπι πάνω από τα μπισκότα με μια κουτάλα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από μπισκότα με σπάτουλα και μοιράζουμε τα κεράσια παντού.

Τέλος ρίχνουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα πολύ προσεκτικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν το ζελέ είναι σταθερό χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

mygreekitchen.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις