Μετανάστες Λέσβος: «Βύθισαν» τη λέμβο τους, μόλις είδαν σκάφος του Λιμενικού

ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Λέσβος: «Βύθισαν» τη λέμβο τους, μόλις είδαν σκάφος του Λιμενικού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μετανάστες Λέσβος: Στο πλεούμενο επέβαιναν συνολικά 20 άτομα - Μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ

27.08.2023 | 17:39

Λέμβος με 20 μετανάστες που επέβαιναν σε αυτή εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της «Αγριελιάς» Λέσβου σήμερα του πρωί (27/08)  και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε φουσκωτή λέμβο με  ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Μόλις όμως εκείνοι αντιλήφθηκαν πως έγιναν ορατοί από το σκάφος του Λιμενικού, προχώρησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της λέμβου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να καταλήξουν όλοι στη θάλασσα. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση και των 20 συνολικά αλλοδαπών (15 άνδρες, 4 γυναίκες και 1 ανήλικο παιδί), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της  Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

Λιμενικό: Στους 98 οι μετανάστες που διασώθηκαν στη Σάμο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 98 παράτυπων μεταναστών, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στη Σάμο, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου, λέμβος που μετέφερε 35 μετανάστες (23 άντρες, 2 γυναίκες, 5 αγόρια και 5 κορίτσια), εντοπίστηκε από σκάφος του λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.

Αμεσα το πλήρωμα του σκάφους προχώρησε σε ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων, τους οποίους μετέφερερε στον λιμάνι του Μαλαγαρίου. Εξάλλου πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού 21 ακόμα παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο η οποία βρίσκονταν σε δυσχερή θέση.

Πρόκειται για 4 άντρες, 7 γυναίκες, 2 αγόρια και 8 κορίτσια που μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Σάμου. Σημειώνεται επίσης ότι την Παρασκευή, άλλοι 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακινητοποιημένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πλησίον του οικισμού Κοκκάρι. Περιπολικό σκάφος προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Ετικέτες
Exit mobile version