Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κολλάει το ψάρι τη σχάρα: Πώς θα το ψήσουμε σωστά
PLUS

Κολλάει το ψάρι τη σχάρα: Πώς θα το ψήσουμε σωστά

Κολλάει το ψάρι τη σχάρα: Ο Άκης προτείνει τρόπους

1ος τρόπος

Υλικά

1 κιλό τσιπούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κλ. θυμάρι, φρέσκο
1 σκ. σκόρδο
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στη μια μεριά μιας διπλής ανοξείδωτης σχάρας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, και στην άλλη ένα φύλλο λαδόκολλας.
Τοποθετούμε το ψάρι στη λαδόκολλα, και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Βάζουμε στο εσωτερικό του ψαριού το σκόρδο και τις φέτες λεμόνι.
Τυλίγουμε τη λαδόκολλα, κλείνουμε σαν καραμέλα, και την τοποθετόύμε πάνω από το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε από πάνω ακόμα ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, κλείνουμε, μεταφέρουμε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σχάρα από το μπάρμπεκιου, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.

2ος τρόπος

Υλικά

2-3 λεμόνια
1 κιλό τσιπούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια διπλή ανοξείδωτη σχάρα στον πάγκο εργασίας.
Κόβουμε τα λεμόνια σε ροδέλες πάχους 1 εκ. – τόσες όσες και το μέγεθος του ψαριού- και απλώνουμε τις μισές πάνω στη σχάρα.
Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στα λεμόνια, ώστε να μην ακουμπάει στη σχάρα. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε το ψάρι να μην κολλήσει.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και απλώνουμε τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού στην πάνω μεριά του ψαριού, ώστε να μπορούμε να κλείσουμε τη σχάρα, και να ψήσουμε και από τις δύο μεριές.
Μεταφέρουμε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σχάρα από το μπάρμπεκιου, και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά.

3ος τρόπος

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό τσιπούρα
αλάτι
πιπέρι
1 κλ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο στη διπλή ανοξείδωτη σχάρα, και την τρίβουμε με το λεμόνι.
Απλώνουμε την τσιπούρα στη σχάρα, και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το δεντρολίβανο στο εσωτερικό του ψαριού, μεταφέρουμε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τη σχάρα από το μπάρμπεκιου, σερβίρουμε με βραστά χόρτα, και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

akispetretzikis.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις