Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Λάρισα – Κακοκαιρία: «Ο στρατός μπαίνει πιο δυνατά στη “μάχη”», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Λάρισα – Κακοκαιρία: «Ο στρατός μπαίνει πιο δυνατά στη “μάχη”», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Δένδιας Λάρισα - Κακοκαιρία: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με προσωπικό και μέσα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Daniel» στην περιοχή της Θεσσαλίας

Στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας. Σε ανάρτησή του στο «Twitter» αναφέρει σχετικά: «Στο συντονιστικό κέντρο στη Λάρισα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για τη σύσκεψη με τα στελέχη της κυβέρνησης, της περιφέρειας Θεσσαλίας και τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας». Ακολούθως, ο υπουργός Άμυνας μετέβη στο αρχηγείο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα. «Στην 1η Στρατιά/European Union Operation Headquarters (EU-OHQ) στη Λάρισα, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ακόμη πιο δυναμικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας «Daniel» στην περιοχή της Θεσσαλίας, μπαίνει ο Στρατός, επιχειρώντας να συνδράμει τις επιχειρήσεις της Πολιτικής Προστασίας. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Λάρισα, αποφασίστηκε, με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνδράμουν με προσωπικό και μέσα όπως παρακάτω.

Η συνδρομή του Στρατού:

  • Διάθεση Μηχανικών για τον έλεγχο – επιθεώρηση κτιρίων και εγκαταστάσεων που έχουν υποστεί φθορές.
  • Διάθεση μηχανημάτων για την αποκατάσταση οδοποιίας και χώρων καλλιέργειας που έχουν υποστεί ζημιές
  • Διάθεση μεγάλων ποσοτήτων αντισηπτικών και αντικουνουπικών.
  • Αποστολή κτηνιατρικού κλιμακίου.
  • Παροχή υγειονομικής υποστήριξης.

Στο μεταξύ, γέφυρα θα επιχειρήσει να στήσει ο Στρατός και στο Μουζάκι, εκεί που τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες, με συνέπεια να αποκοπούν χωριά και να μην έχουν πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις