Πτώματα UFO: Μια παράξενη παρουσίαση προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού

ΚΟΣΜΟΣ

Πτώματα UFO: Μια παράξενη παρουσίαση προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πτώματα UFO: «Ουφολόγος» παρουσίασε στο Κογκρέσο δύο πτώματα «μη ανθρώπινων οντοτήτων»

13.09.2023 | 20:29

Eρευνητής UFO παρουσίασε δύο πτώματα «εξωγήινων», όπως υποστήριξε, στο Κογκρέσο του Μεξικού. Η «αποκάλυψη» έγινε κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου στην Πόλη του Μεξικού την Τρίτη, με τίτλο «Δημόσια Συνέλευση για τη ρύθμιση των αγνώστου ταυτότητας ανώμαλων εναέριων φαινομένων» (UAP). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση, ο Μεξικανός ουφολόγος Jaime Maussan παρουσίασε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν δύο τέλεια διατηρημένες «μη ανθρώπινες οντότητες», μεταδίδει ο Independent.

Οι ερευνητές έκαναν τον ισχυρισμό ότι τα πτώματα που ανακτήθηκαν από το Κούσκο του Περού, δεν αποτελούσαν μέρος της «γήινης εξέλιξής μας», με το 30% της γενετικής τους σύνθεσης να παραμένει «άγνωστο», σύμφωνα με τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης. Με τη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) διαπιστώθηκε ότι τα σώματα, που απεικονίζονται με χέρια με τρία δάχτυλα, χωρίς δόντια, ήταν ηλικίας άνω των 1.000 ετών, υποστήριξε ο Maussan. Η παράξενη παρουσίαση προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού μεταξύ των συνωμοσιολόγων στο διαδίκτυο, αλλά προκάλεσε και σκεπτικισμό. Ασυνήθιστα για απολιθώματα που έχουν υποβληθεί σε ανάλυση, τα δείγματα ήταν επικαλυμμένα με κάτι που φαινόταν να είναι σαν άμμος.

Παρουσίαση «εξωγήινων» στο Μεξικό

Όμως ο Maussan, ο οποίος έχει συνδεθεί στο παρελθόν με διαψευσμένες θεωρίες περί εξωγήινων, επέμεινε χθες, Τρίτη: «Αυτά τα δείγματα δεν αποτελούν μέρος της γήινης εξέλιξής μας […] Δεν πρόκειται για όντα που βρέθηκαν μετά από συντρίμμια UFO». «Δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το απέραντο σύμπαν, θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την πραγματικότητα», είπε. Τα υποτιθέμενα εξωγήινα σώματα που παρουσιάστηκαν είχαν περίπου ανθρωποειδές σχήμα. O αναδιπλούμενος λαιμός και το μακρύ κρανίο παρουσιάζουν «χαρακτηριστικά» πιο «τυπικά στα πτηνά», ανέφερε η El País.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχαν ισχυρά, ελαφριά οστά και δεν είχαν δόντια, ανέφεραν οι παρουσιαστές, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει η Daily Mail. Οι ειδικοί στο συνέδριο έδειξαν εμφανείς ακτινογραφίες των δειγμάτων και είπαν στους βουλευτές ότι ένα από τα όντα έφερε «αυγά» με έμβρυα μέσα τους. Είπαν ότι είχαν εμφυτεύματα από μέταλλα κάδμιο και όσμιο. Το όσμιο είναι ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία στον φλοιό της Γης και θεωρείται το σπανιότερο πολύτιμο μέταλλο.

Ο Maussan χαρακτήρισε το γεγονός ως μια στιγμή «καμπής», ως την πρώτη φορά που το Μεξικό πραγματοποίησε επίσημο διάλογο για να συζητήσει το φαινόμενο. Είπε ότι τα πτώματα μελετήθηκαν πρόσφατα στο Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM), όπου οι επιστήμονες τα μελέτησαν με ραδιοχρονολόγηση. Πέντε πτώματα που βρέθηκαν στο Περού το 2017 και ο Maussan είχε υποστηρίξει ότι ήταν εξωγήινοι αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν παιδιά.

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 13.09.2023 | 20:29
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 13.09.2023 | 20:29
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 13.09.2023 | 20:29
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 13.09.2023 | 20:29
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 13.09.2023 | 20:29
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 13.09.2023 | 20:29
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 13.09.2023 | 20:29
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 13.09.2023 | 20:29
Exit mobile version