Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Μπούκαραν σε καταστήματα μόλις λίγα μέτρα από ΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Μπούκαραν σε καταστήματα μόλις λίγα μέτρα από ΑΤ

Διαρρήξεις Θεσσαλονίκη: Το οπτικό υλικό δείχνει ξεκάθαρα την ψυχραιμία τους!

Τους θρασύτατους διαρρήκτες που τα ξημερώματα της Πέμπτης εισέβαλαν σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά από αστυνομικά τμήματα, εξακολουθεί να αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Οι δύο άντρες που έβαλαν στο στόχαστρο και «χτύπησαν» με διαφορά λίγων ωρών τα δύο μαγαζιά, ένα με καφέ και ένα με παγωτά, έδρασαν ακριβώς με την ίδια μέθοδο και δεν φρόντισαν να καλύψουν ούτε τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αδιαφορώντας για τις κάμερες ασφαλείας των επιχειρήσεων, για τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και για τους συναγερμούς των καταστημάτων που ηχούσαν ασταμάτητα.

Πρώτος στόχος τους ήταν ένα κατάστημα εστίασης με καφέ «takeaway», επί της οδού Δωδεκανήσου 2, το οποίο βρίσκεται μόλις 50 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας. Το κατάστημα βρίσκεται δίπλα στο Τμήμα Ασφαλείας Το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δύο δράστες από το εσωτερικό της επιχείρησης ήταν μερικά κέρματα από το ποτηράκι που οι εργαζόμενοι είχαν αφήσει κάποια «tips», καθώς η ταμειακή μηχανή δεν είχε χρήματα. Για να καταφέρουν να μπουν στο μαγαζί χρησιμοποίησαν διαρρηκτικά εργαλεία και στη συνέχεια έσπρωξαν με γυμνά χέρια το τζάμι.

Οι δράστες που ουσιαστικά έφυγαν με άδεια χέρια από το πρώτο κατάστημα, δε σταμάτησαν εκεί. Λίγες ώρες αργότερα «μπούκαραν» σε δεύτερη επιχείρηση εστίασης, που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, μόλις 150 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Μόλις καταφέρνει να εισβάλει στο κατάστημα αδειάζει γρήγορα την ταμειακή μηχανή και αφαιρεί τα μετρητά από το ντουλάπι, ενώ ο συνεργός του στέκεται έξω από το κατάστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις