Στον Γιώργο Αυτιά, η έκπληξη για την Περιφέρεια Αττικής!

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στον Γιώργο Αυτιά, η έκπληξη για την Περιφέρεια Αττικής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη

04.10.2023 | 09:54

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη στη διάρκεια της πολυετούς επιτυχημένης καριέρας του πραγματοποίησε ο Μπάμπης Σιάτρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά. Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, για την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Αθήνα, Ζωγράφου, Βύρωνας, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Δάφνη-Υμμητός, Ν.Φιλαδέλφεια-Ν.Χαλκηδόνα, Γαλάτσι).

“Δεν λες όχι στον Νίκο Χαρδαλιά”

Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου πώς δέχθηκε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, ο κ. Σιάτρας αναφέρθηκε στην πολυετή προσωπική σχέση με τον Νίκο Χαρδαλιά και στους κοινούς αγώνες που τους συνδέουν από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ ήδη, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανάγκη να διορθωθούν κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Σημείωσε ωστόσο, πως απαραίτητη προϋπόθεση για μια ισχυρή Αττική, είναι η συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους αλλά και την κυβέρνηση.

Ο Μπάμπης Σιάτρας, γνωστός στους διαδρόμους του Μαξίμου ως ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών» και με σπουδαίο βιογραφικό που ανοίγει πόρτες, είναι αναμφισβήτητα η έκπληξη του συνδυασμού. Όνομα με ιδιαίτερα πολιτικό βάρος που γνωρίζει καλά πού πρέπει να απευθυνθεί, δεν έχει μάθει να σπαταλά τον χρόνο με γενικολογίες και υποσχέσεις. Έχει όραμα, σχέδιο και προτεραιότητες. Στη συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, έδωσε έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, στη μάστιγα του κυκλοφοριακού και στις υποδομές.

Ποιος είναι ο Μπάμπης Τσιάτρας

Χαμηλών τόνων και ιδιαίτερης αποτελεσματικότητας ως έμπειρο κομματικό στέλεχος, ο Μπάμπης Σιάτρας στις βουλευτικές εκλογές ήταν ένας μεταξύ των 13 στελεχών που ανέλαβαν την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα στην Επικράτεια. Μέχρι και σήμερα, έχει κομβικό ρόλο στο επιτελείο του πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας όλη την κοινοβουλευτική οργάνωση της ΝΔ. Είναι διαχρονικά κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όχι μόνο του πρωθυπουργού, αλλά και των αυστηρών παλαιών της ΝΔ.

Με την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει, χειρίζεται με απόλυτη προσοχή τον τρόπο λειτουργίας των γαλάζιων βουλευτών, ώστε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να δουλεύει «ρολόι» σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες κρίσεις.

Όπως έχει πει ο Μπάμπης Τσάτρας, «για εμάς, το μέλλον όλων των πολιτών της Αττικής είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστούν και οι ίδιοι οι πολίτες. Δεν είναι η στιγμή για δοκιμασμένες προτάσεις του παρελθόντος που δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα, ούτε για προτάσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ, που τάζουν στους πάντες τα πάντα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. νΜόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις, ώστε να πάμε την Αττική Μπροστά!»

«Το μεγάλο διακύβευμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση»

Πλησιάζοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή μας σε αυτές. Γιατί, η αυτοδιοίκηση αφορά στην καθημερινότητά μας. Γιατί όταν μιλάμε για δημοκρατία, μιλάμε για συμμετοχή. Γιατί οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν τους εγγύτερους θεσμούς τους κράτους στους οποίους ο πολίτης μπορεί να προστρέξει για κάθε ζήτημα που τον αφορά. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό εμείς από την πλευρά μας να σηκώσουμε μανίκια και να εργαστούμε μεθοδικά, με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν νέο, ισχυρό, αναπτυξιακό κύκλο για την Αττική μας. Μια Αττική την οποία οραματιζόμαστε με καλύτερες υποδομές για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, μια Αττική πιο ανταγωνιστική, πιο παραγωγική που θα προσελκύει επενδύσεις και θα έχει περισσότερες θέσεις εργασίας. Μια Αττική για τους πολλούς. Μια Αττική για την οποία θα είμαστε περήφανοι.

Μέσα από στοχευμένες και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σκοπεύουμε να προωθήσουμε την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προχωράμε μαζί, με περισσότερα έργα και παρεμβάσεις στον νέο ΠΕΠ Αττικής, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Υλοποιούμε δράσεις με στόχο την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, μέσα από συνεργασίες με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς. Προχωράμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών και των δομών της περιφέρειας Αττικής, συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα αυτό. Προχωράμε στα μεγάλα έργα υποδομών και τις αναπλάσεις που θα δημιουργήσουν χώρο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και θα καταστήσουν την Περιφέρειά μας πιο βιώσιμη, πιο ελκυστική.

Αναπλάσεις, από το Φάληρο και την Καλλιθέα ως τη Βούλα, όπως στον Φαληρικό Όρμο και την Αττική Ριβιέρα, μελέτες όπως αυτή του νέου οδικού άξονα Βόρειας Αττικής, η δημιουργία του βόρειου ποδηλατικού άξονα της Αττικής, οι σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιοαποβλήτων, ένα νέο δίκτυο αποχέτευσης που ξεπερνάει τα 1.500χλμ και οι 4 νέες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων για την Ανατολική Αττική αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος του οράματος και του σχεδίου μας για την Περιφέρεια.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές, να επιλέξουν και να εκφράσουν δημοκρατικά την άποψή τους. Γιατί το μέλλον μας είναι στα χέρια μας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε και όραμα και σχέδιο και απαντήσεις στα προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Έχουμε μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι ξέρει να δουλεύει και ότι κάνει το κάνει με πάθος. Και το σημαντικότερο έχουμε έναν επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος και ξέρει και μπορεί και θέλει να πάει την Αττική μπροστά.

Μπάμπης Σιάτρας: “Χρειάζομαι και την ψήφο σας”

Με ανάρτησή του στο Facebook, κάλεσε τους πολίτες να τον επιλέξουν: “Φίλες και φίλοι, με τους περισσότερους και τις περισσότερες από εσάς γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, αλλά γνωρίζετε ότι πάντα έχω ξεκάθαρες θέσεις και ενεργή συμμετοχή, ειδικά στα πολιτικά ζητήματα και σε ότι καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές θα καθοριστεί ποιος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας και ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του, που θα κληθούν να δώσουν τη μάχη για μια καλύτερη καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.

Παρά το ότι έχουν απομείνει μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, αποφάσισα να δηλώσω παρών και να κατέλθω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Αθήνα, Ζωγράφου, Βύρωνας, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Δάφνη-Υμμητός, Ν.Φιλαδέλφεια-Ν.Χαλκηδόνα, Γαλάτσι).

Με τον Νίκο Χαρδαλιά έχουμε μια προσωπική σχέση από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, γνωρίζω πολύ καλά το πόσο έχει προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως γνωρίζω ότι δίνεται με πάθος και αφοσίωση σε ό,τι κάνει. Είμαι βέβαιος ότι με τη δική σας εμπιστοσύνη θα είναι ένας άξιος, εργατικός και πάνω από όλα αποτελεσματικός Περιφερειάρχης για να πάει η Αττική Μπροστά . Γι’αυτό λοιπόν… μην ξεχνιόμαστε… Εκτιμώ απεριόριστα την αγάπη και την φιλία σας, αλλά τώρα χρειάζομαι και την ψήφο σας!

Σας ευχαριστώ”.

Exit mobile version