Υλικά
3 κ. γλ. στιγμιαίος καφές σε κόκκους
3 κ. σ. λικέρ καφέ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
1 κ. σ. κακάο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Φτιάξτε τη στρώση κρέμας χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.
Βήμα 3
Σπάστε τα παντεσπάνια σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε μερικά κομμάτια στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα. Κοσκινίστε το κακάο και παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.