Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Άννα Μαρία Φλώρου-Τσικρικώνη: Για ένα σύγχρονο και ποιοτικό επίπεδο ζωής
ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Μαρία Φλώρου-Τσικρικώνη: Για ένα σύγχρονο και ποιοτικό επίπεδο ζωής

«Το όνειρο μου για τον Βόρειο Τομέα είναι να ζούμε όλοι οι πολίτες σε σύγχρονες, ανθρώπινες πόλεις που θα είναι ασφαλείς για εμάς και τα παιδιά μας και θα μας παρέχουν ένα σύγχρονο και ποιοτικό επίπεδο ζωής»

Τη βεβαιότητά της ότι με τον Νίκο Χαρδαλιά, «έναν άνθρωπο αξιόπιστο, δυναμικό και αποτελεσματικό» οι πολίτες της Αττικής θα οδηγηθούν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, προκρίνει η κα Άννα Μαρία Φλώρου-Τσικρικώνη ως τον κύριο παράγοντα που την παρακίνησε να μετακινηθεί προς τον β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και από την δεκατριάχρονη πορεία της στον δήμο Παπάγου-Χολαργού να κατέλθει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress εξετάζει τα σπουδαιότερα προβλήματα της περιοχής και αναπτύσσει το όνειρό της για αυτή.

Η παρουσία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη στον δήμο Παπάγου-Χολαργού μετρά ήδη 13 χρόνια. Πώς προέκυψε η απόφαση υποψηφιότητας για την Περιφέρεια;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση μετά από δεκατρία χρόνια στην υπηρεσία των δημοτών της πόλης μου, να περάσω στον στίβο της Περιφέρειας. Η προσωπικότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, τον οποίο γνωρίζω από τα αυτοδιοικητικά του χρόνια, καθώς είχαμε συνεργαστεί, είναι ο κυριότερος λόγος της υποψηφιότητας μου στην Περιφέρεια. Με τον Νίκο Χαρδαλιά, έναν άνθρωπο αξιόπιστο, δυναμικό και αποτελεσματικό, είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσουμε να πάμε κάθε ημέρα ένα βήμα μπροστά, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα έργο σύγχρονο που θα οδηγήσει την Περιφέρεια στο αύριο και τους πολίτες σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

 

Ως υποψήφια στον Βόρειο Τομέα, ποια ζητήματα της περιοχής θα προκρίνατε ως σπουδαιότερα;

«Οι ανάγκες των πολιτών και τα προβλήματα συνεχώς αλλάζουν, μεταβάλλονται! Πολλοί θεωρούν ότι ο Βόρειος Τομέας είναι μία προνομιούχος περιοχή. Ωστόσο και εδώ υπάρχουν προβλήματα. Η ασφάλεια και προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας, υποδομών και έργων (αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών κ.λπ.), η εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω των ψηφιακών εφαρμογών, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος και να μην καταβάλλεται ιδιαίτερος κόπος στην όποια επαφή μας με τις δημόσιες υπηρεσίες, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η διαχείριση των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου, καθώς και η ενίσχυση των δομών προστασίας των γυναικών και παιδιών που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, είναι μερικά από τα θέματα που αποτελούν για εμένα υψηλή προτεραιότητα».

 

Σε περίπτωση εκλογής σας με ποιον τομέα θα προτιμούσατε να ασχοληθείτε;

«Από τα 13 χρόνια ενασχόλησης μου με την Αυτοδιοίκηση έμαθα πως αν θέλεις να προσφέρεις, μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθείς. Υπηρέτησα τον τόπο μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών, τη θέση της υπεύθυνης της Πολιτικής Προστασίας, τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Αναπληρώτριας Δημάρχου. Σε κάθε περίπτωση με επέλεξαν και δεν επέλεξα. Για εμένα είναι ύψιστη τιμή η ιδιότητα της αιρετού και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθώ, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ της εμπιστοσύνης του Νίκου Χαρδαλιά και των συμπολιτών μου».

 

Ποιες είναι οι προοπτικές που βλέπετε για τον Βόρειο Τομέα και ποιο το όνειρό σας γι’ αυτόν;

«Οι προοπτικές του Βόρειου Τομέα είναι πολλές. Είναι ένας τομέας που τα έχει όλα. Ένας τομέας στον οποίο δεν είναι όλα ρόδινα, όπως πολλοί πιστεύουν. Η επίλυση των προβλημάτων θα γίνει κατόπιν σοβαρής μελέτης του κάθε προβλήματος ξεχωριστά, με υπευθυνότητα και κοστολογημένα. Το όνειρο μου γι’ αυτόν είναι να ζούμε όλοι οι πολίτες σε σύγχρονες, ανθρώπινες πόλεις που θα είναι ασφαλείς για εμάς και τα παιδιά μας και θα μας παρέχουν ένα σύγχρονο και ποιοτικό επίπεδο ζωής! Τίποτα λιγότερο!».

 

Πόσο δύσκολη είναι η επίτευξη της ισορροπίας μεταξύ ενασχόλησης με την πολιτική και οικογενειακής ζωής;

«Είμαι της άποψης ότι όλα τα πράγματα στη σκέψη μπορεί να φαίνονται δύσκολα έως και ακατόρθωτα. Όταν όμως περνάμε από τη σκέψη στην πράξη, όλα παίρνουν τον δρόμο τους και αποκτούν τη δυναμική τους. Σχεδόν πάντα βρίσκεται ο τρόπος να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις. Η οικογένεια και κυρίως τα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα, ταυτόχρονα όμως η οικογένεια αποτελεί την σταθερά εκείνη, η οποία δίνει σιγουριά και από την οποία αντλείς δύναμη, στήριξη και τελικά ισορροπία, στοιχεία απαραίτητα για την ενασχόληση με τη πολιτική. Όλα θέλουν υπομονή, θέληση και δράση. Να περνάμε, δηλαδή, από την σκέψη στη πράξη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις