Πώς να μην κολλάει το κρέας στη σχάρα: Με κατι που έχεις στην κουζίνα σου
Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο, προκειμένου να τα κάνουμε τέλεια. Μία από τις ανησυχίες μας, φυσικά, είναι το πώς θα αποφύγουμε το να μας κολλήσουν κι ένα συγκεκριμένο κόλπο εγγυάται να ψηθούν ιδανικά στη σχάρα.
Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε, συγκεκριμένα είναι ένα κρεμμύδι. Ζεστάνετε τη σχάρα σας όπως κάνετε συνήθως πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα.
Έτσι δεν πρόκειται να κολλήσει ξανά τίποτα στη σχάρα σας. Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού. Έτσι και πάλι δεν πρόκειται να κολλήσει το ψάρι σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε αλλά δεν μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα σας επειδή κολλάει, ενώ με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί ή χωρίς.