Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές: Καλή εμφάνιση είχαν οι Πειραιώτες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές: Καλή εμφάνιση είχαν οι Πειραιώτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Νίκησε την Εφές με διαφορά

27.10.2023 | 17:09

Στην χθεσινή αναμέτρηση ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Εφές για το EuroLeague. Και όταν η άμυνα είναι εκεί, η επίθεση πάντα θα λειτουργεί. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στον δυναμισμό του και νίκησε με 75-57 την Αναντολού Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ανεβαίνοντας και πάλι σε θετικό ρεκόρ στη EuroLeague, με τον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει πολλά από πολλούς, βλέποντας τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου, να ηγείται.

Η Εφές, ομάδα γεννημένη για να σκοράρει και να γεμίζει τα αντίπαλα καλάθια με τρίποντα, χρειάστηκε 37 λεπτά για να φτάσει τους 50 πόντους και είχε τον πρώτο σκόρερ της κολλημένο στο φτωχό 10. Ο Ολυμπιακός τη συνέτριψε χωρίς ξεσπάσματα, χωρίς τρελά ποσοστά στα τρίποντα, χωρίς να έχουν οι μισοί παίκτες του γενέθλια, χωρίς μπάσκετ που να μαγεύει τον ουδέτερο, τον ανυποψίαστο ή τον περαστικό από το ποδόσφαιρο επισκέπτη.

Οι παίκτες που έκανε φοβερή εικόνα

Ο Ολυμπιακός στην σεζόν 2023-24 είναι ο Κώστας Παπανικολάου, άμυνα, σκοράρισμα, δημιουργία, ομαδικότητα, φαιά ουσία, ρυθμός, ένας μπαλαντέρ που παίζει μισό-μισό το ματς σε δύο διαφορετικές θέσεις χωρίς να καταλάβει κανείς τη διαφορά, 28 λεπτά που έμοιαζαν με 38 και 14 πόντοι που έμοιαζαν με 28. ΜVP του αγώνα βγήκαν, ο Παπανικολάου που σημείωσε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς –  Γκος με 14 πόντους και εκείνος με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν χθες αισθητά βελτιωμένη. Στην άμυνα τα δόντια ήταν πιο κοφτερά, στην επίθεση η εκτέλεση πιο γρήγορη, στο μπλοκάκι του προπονητή οι προσαρμογές πιο καίριες. Ο κόσμος στο ΣΕΦ μπορεί να είχε μάτια μόνο για τον Ποντένσε που μετά τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ πήγε στο ΣΕΦ για στηρίξει τον μπασκετικό Ολυμπιακό, στο παρκέ όμως ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έδιναν ρέστα.

Exit mobile version