Για να αποφεύγουν τις κάμερες
Έφθασαν ως εκεί. Γιατροί-«μαϊμού» που εξαπατούν σωρηδόν πολίτες στην χώρα μας, έχουν προμηθευτεί συσκευές ανίχνευσης καμερών(!), για να μην εικονίζονται σε αυτές οι «εισπράκτορες» των κυκλωμάτων τους, όταν φθάνουν στα σπίτια των θυμάτων να παραλάβουν χρήματα!!!
Του Πέτρου Καρσιώτη
Το στοιχείο αυτό, που έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που συνθέτουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συμμορίες αυτών που υποδύονται είτε τους γιατρούς, είτε τους αστυνομικούς, για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να υφαρπάξουν μεγάλα ποσά, προέκυψε από την εξιχνίαση της δραστηριότητας μιας ακόμη σπείρας, με έδρα τη Βουλγαρία. Δύο γυναίκες από αυτή τη χώρα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας των Σερρών, ως συμμετέχουσες σε οργάνωση η οποία με τους εγκεφάλους της στη Βουλγαρία απ’ όπου και πραγματοποιούν τα απατηλά τηλεφωνήματα, είχαν στη διάθεσή τους συσκευή ανίχνευσης σημάτων, που «έπιαναν» τα αντίστοιχα σήματα καμερών μαζί με άλλα σήματα.
Με αυτό τη συσκευή, τις είχαν εφοδιάσει οι εγκέφαλοι, προφανώς για να αποφεύγουν να περνούν κοντά από κάμερες ασφαλείας, όταν πλησίαζαν τα σπίτια των θυμάτων, που είχαν δεχθεί το τηλεφώνημα, για να μην έχει στη συνέχεια η Αστυνομία τη δυνατότητα, να δει τα πρόσωπά τους σε διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, όπου κινήθηκαν.
Δήθεν… χειρουργεία
Σημειώνεται ότι στο μπαράζ τηλεφωνημάτων που πραγματοποίησαν οι αρχηγοί της συμμορίας, απαίτησαν από τα εμβρόντητα θύματα το τρομακτικό ποσό των 115.000 ευρώ(!), προκειμένου , δήθεν, να…χειρουργήσουν τον γιο η την κόρη των θυμάτων, που, τάχα, είχε είχε υποστεί σοβαρό ατύχημα είτε στην εργασία είτε στην άσφαλτο.
Εν τέλει απέσπασαν 4.500 ευρώ από ένα θύμα τους και οι γυναίκες που έπαιζαν το ρόλο εισπράκτορα συνελήφθησαν, αλλά οι εγκέφαλοι στη Βουλγαρία γρήγορα θα εντάξουν άλλες στη θέση τους. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενες γυναίκες μαζί με συνεργούς τους, είχαν οργανωθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Απαιτούσαν 115.000 ευρώ
Απογευματινές ώρες, «συνεργοί τους’, επισημαίνει η Αστυνομία «τηλεφώνησαν σε 4 ηλικιωμένους σε περιοχές των Σερρών και προσποιούμενοι τον γιατρό, με πρόσχημα τον σοβαρό τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου και τη δήθεν άμεση ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, απαίτησαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν τελικά να αποσπάσουν από ηλικιωμένο άνδρα το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.
Το παραπάνω χρηματικό ποσό, των 4.500 ευρώ, βρέθηκε στην κατοχή των δύο αλλοδαπών γυναικών και αποδόθηκε στον παθόντα». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη συσκευή ανίχνευσης συχνοτήτων, όπως ονομάζεται.
Λέει η Αστυνομία:
«Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν και μία ειδική συσκευή ανίχνευσης συχνοτήτων, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών».
Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ
Με αφορμή τα πάρα πάνω, για άλλη μια φορά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
· Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
· Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
· Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
· Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
· Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
· Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
· Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.