Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπασκόνια 74 – 75: Λύγισε στην 3η περίοδο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 74 – 75: Λύγισε στην 3η περίοδο

Ολυμπιακός - Μπασκόνια 74 - 75: Χάλια 3η περίοδος από τους Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπασκόνια για την 7η αγωνιστική EuroLeague στο ΣΕΦ. Οι Πειραιώτες ήταν άτυχοι, που ηττήθηκαν για ένα πόντο με σκορ 74-75.

Με την ήττα του Ολυμπιακού, οι κόκκινοι βρίσκονται στην 9η θέση (3 νίκες και 4 ήττες) πάνω από την Ζαλγκίρις και κάτω από την Παρτιζάν, ενώ η Μπασκόνια στην 11η θέση. Η Ρεάλ παραμένει πρώτη με 6/6 και 2η θέση η Μπαρτσελόνα με μια ήττα.

Ο αγώνας

Όπως ακριβώς συνέβη στα δυο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Όπως στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ, έτσι και με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν από διαφορά 18 πόντων, αλλά στο τέλος πανηγύρισαν οι αντίπαλοι. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν είχε χρόνο να σκοράρει στην τελευταία του επίθεση, καθώς απέμεναν μόλις εφτά δέκατα του δευτερολέπτου. Ήταν η Μπασκόνια εκείνη που ευστόχησε στην ύστατη κατοχή της. Ο Κόντι-Μίλερ Μακιντάιρ, όχι δα και ο καλύτερος σκόρερ των Βάσκων, πάτησε γερά μπροστά από τον Κάναν, έβαλε το καλάθι από την κορυφή της ρακέτας, απαντώντας στις δυο εύστοχες βολές του Γιαννούλη Λαρετζάκη που προς στιγμήν είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και μπήκε δυνατά στο παρκέ με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 14-8 υπέρ του. Το ίδιο ισχύει και για την 2η περίοδο με τους Πειραιώτες να φτάνουν στους 25 πόντους και την Μπασκόνια να έχει 17. Οι γηπεδούχοι πήγαν στο break με 39-25. Στην 3ην περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και έβαλαν 30 πόντους και πέρασαν μπροστά στο σκορ, ενώ ο Ολυμπιακός 9. Μια πολύ άσχημη περίοδος για τον προπονητή του Ολυμπιακού Μπαρτζώκα (48-55). Στην τελευταία περίοδο, ο Μπαρτζώκας έκανε τα πάντα για να πάρει το παιχνίδι. Η Μπασκόνια δεν φοβήθηκε και έκανε την ανατροπή με 74-75 και να παίρνει εκείνη το ματς στο ΣΕΦ.


Οι παίκτες με τους περισσότερους πόντους

Ο Ολυμπιακός παρόλο που έχασε, είχε τους 2 Αμερικάνους που έκαναν την διαφορά μέσα στο παρκέ. Ο ένας είναι ο Χαναάν με 23 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ και ο άλλος είναι ο Πίτερς που είχε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ και καμία ασίστ. Από την άλλη, στην Μπασκόνια ο Νιγηριανός Moneke είχε 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Εφές – Ζαλγκίρις (86-82)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπάγερν Μονάχου (93-90)

Μιλάνο – Βαλένθια (83-52)

Παρτιζάν – Φενερμπαχτσέ (85-84)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπολόνια (100-74)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις