Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

15

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εφαρμογές που τρώνε μπαταρία: Μήπως να τις ξεφορτωθείς;
PLUS

Εφαρμογές που τρώνε μπαταρία: Μήπως να τις ξεφορτωθείς;

Εφαρμογές που τρώνε μπαταρία: Ίσως δεν τις χρειάζεσαι όλες!

Σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από τεχνολογία, η αποθήκευση και η μπαταρία δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητη σε ένα κινητό. Από το Pinterest μέχρι το pilates, από εισιτήρια τρένου μέχρι το Tinder, οι εφαρμογές αρχίζουν να κυριαρχούν στα τηλέφωνά μας. Και καθώς γίνονται πιο απαιτητικές, βλέπουμε τις μπαταρίες μας να πεθαίνουν πιο γρήγορα. Με το 93% των χρηστών smartphone να παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές καθημερινά, οι μπαταρίες των τηλεφώνων μας αρχίζουν να υποφέρουν. Πολλές φορές μας αφήνουν χωρίς τηλέφωνο μέχρι το τέλος της ημέρας. Το pCloud αποφάσισε να μάθει τις εφαρμογές που είναι οι πιο απαιτητικές στα τηλέφωνά μας. Γι’ αυτό έκανεμια μελέτη για να ανακαλύψει ποιες εφαρμογές είναι οι μυστικοί δολοφόνοι τηλεφώνων. Αναλύοντας 100 από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ποιες εφαρμογές όχι μόνο εξάντλησαν περισσότερο τις μπαταρίες του τηλεφώνου μας, αλλά καταλάμβαναν και την περισσότερη μνήμη και τις επιβράδυναν.

Οι πιο απαιτητικές εφαρμογές στο τηλέφωνό σας

Εξετάζοντας ποιες εφαρμογές είναι οι πιο απαιτητικές στα τηλέφωνά μας, αναλύθηκαν τρία πράγματα: τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή, όπως η τοποθεσία ή η κάμερα, την μπαταρία που χρησιμοποιούν αυτές οι εφαρμογές και αν είναι διαθέσιμο το dark mode. Συνδυάζοντας τα αποτελέσματα αυτών των τριών παραγόντων, υπολογίστηκε ποιες από τις 100 πιο δημοφιλείς εφαρμογές είναι οι πιο απαιτητικές.

top-demanding-apps

Τα Social Media κυριαρχούν στις 20 κορυφαίες εφαρμογές για την εξάντληση της μπαταρίας σας

Συλλογικά, οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν έξι από τις 20 πιο απαιτητικές εφαρμογές στην μπαταρία του τηλεφώνου σας. Κατά μέσο όρο, το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Youtube, το WhatsApp και το Linkedin επιτρέπουν την εκτέλεση 11 επιπλέον λειτουργιών στο παρασκήνιο, όπως φωτογραφίες, wifi, τοποθεσίες και το μικρόφωνο. Όλα αυτά απαιτούν περισσότερη ισχύ για να λειτουργήσουν. Και τελικά χρησιμοποιούν περισσότερο από το τηλέφωνό σας και την μπαταρία του. Επίσης, από αυτές τις έξι εφαρμογές κοινωνικών μέσων μόνο το Instagram επιτρέπει τη σκοτεινή λειτουργία. Αυτή μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30% περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ένα τηλέφωνο. Η μόνη άλλη εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει αυτή τη δυνατότητα είναι το Twitter. Πράγμα που πιθανώς εξηγεί γιατί δεν μπήκε στην πρώτη 20άδα.

Οι κορυφαίοι 50 «μυστικοί δολοφόνοι τηλεφώνων»

secret-phone-killers

Οι εφαρμογές που καταλαμβάνουν την περισσότερη μνήμη στο τηλέφωνό σας

Το μέσο τηλέφωνο μπορεί να χωρέσει έως και 64 GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου. Το λειτουργικό σύστημα καταλαμβάνει περίπου έως και 10 GB από αυτόν. Για να λάβουμε υπόψη πόσο χώρο αποθήκευσης απαιτούν οι εφαρμογές, εξετάστηκαν 100 από τις κορυφαίες εφαρμογές και ανακαλύφθηκε πόσα MB χώρου χρειάζεται η καθεμία.

most-memory-apps
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις